UMO undrar: Svårt att träna - vad gör du?

De flesta har hört att det är bra att röra på sig. Men många tycker att det är svårt att göra det, till exempel för att det känns jobbigt, tråkigt eller för att de inte har tid.

Så här har andra svarat:

 • Jag fottar varje gång... tillslut ser man skillnad och det motiverar verkligen!
  /Testa
 • Gör ett ”schema” som jag fyller i allt eftersom jag har tränat.
  /Anonym
 • Jag brukar bara tänka på hur vill jag att min kropp ska se ut. Vill jag ha de magmusklerna eller armarna? Eller om du nu är tjej så kanske du vill ha den röven du inte har så fokusera på det och träna det. Hitta något som du vill sträva efter att lyckas med inom träning.
  /Kille 15
 • jag ber till allah
  /Muhammed
 • Jag är autistisk, är deprimerad, kan få ångest när det är många människor runt omkring mig och mår dåligt över min kroppsform. Därför är det jobbigt för mig att träna på gymmet, men jag gör det hyfsat ofta ändå. Det som gör det lättare för mig är att lyssna på musik med hörlurar, träna de tider det inte är många andra där och bära lösa kläder som inte visar min kropp så mycket. Då blir jag inte störd av andra lika ofta. För att motivera mig själv att gå och träna brukar jag tänka på att jag mår bättre efter passet, och att träningen hjälper mig att nå målen jag satt upp för mig själv. Kan också bestämma att jag gör nåt kul efter, till exempel läsa en bok eller äta något gott. Jag brukar också bestämma ungefär vad jag ska göra på gymmet innan jag är där, alltså vilka övningar och muskelgrupper jag ska fokusera på.
  /Isaac
 • Om jag skulle vilja träna för att det är bra för mig men egentligen inte har motivationen så brukar jag kolla på instagram träningsinfluencers. Det motiverar mig att träna om jag ser någon annan göra det.
  /Mina
 • Jag brukar kolla på träningsvideos så blir jag mer motiverad.
  / Emilia
 • Jag brukar sätta små mål på vägen till ett stort framtida mål!
  /Teodor
 • Jag tycker själv att det är svårt att gå ut o röra på sig. Det är ju så mysigt att ligga kvar i sängen, kolla ett till avsnitt på serien eller läsa en till kapitel av boken. Men för att komma iväg kan man tänka att det alltid känns bra efter. För mig iallafall känner jag mig frisk, energifull och är nöjd över att jag kom iväg. Man måste heller inte gå på tusen olika aktiviteter Ridning, fotboll, innebandy etc. Man kan gå ut ta en löp runda, gå ut med hunden bara en sån liten grej är nyttigt för vår kropp.
  /leoparden
 • Om man har något som driver en eller om man bara får det överstökat går det oftast lättast, man kan också ge sig själv en belöning efter som en bar eller sånt. Träning blir roligare när man har börjat
  /Gurk krokodil
 • Att träna är något som är bra för kroppen och även ens mående, man kanske inte alltid orkar men ibland får man tvinga sig själv man kanske inte känner för att träna just då men när man väl har gjort det blir man glad och stolt över sig själv. Ibland kan man också ta med sig en vän och träna tillsammans eller så kan man bara ta en promenad/cykla och lyssna på musik. Man måste inte alltid springa eller lyfta vikter ibland räcker det med att du bara rör på dig.
  /Anonym
 • Jag brukar tänka ”hur många gånger har man ångrat ett träningspass?” Sen är jag också motiverad för jag går sport och om jag missar träningar så blir jag oftast lite utanför... Jag tränar oftast för jag vill bli stark och bra och även passa in i mitt lag..
  /Anonym tjej 14 år
 • Gå på grupppass på gymmet!! Är så mycket roligare och motiverande, jag kan varmt rekommendera pass som bodybalance, bodypump och bodycombat. Det är kul och utmanande!! En del gym erbjuder även danspass perfekt för dig som vill finna din inre dansstjärna!
  /SHAKE SHAKE
 • Jag tränar gärna. Det får mig att må bra och jag känner mig allmänt bättre under dagen. Själv håller jag på med dans och det är det bästa jag vet. Jag blir euforisk av att dansa oavsett om jag är hemma i mitt rum eller på ett dansgolv. Däremot blir jag mindre taggad av att behöva gymma. Det är lite som att duscha, jag har jättesvårt att komma dit men när jag väl är där känns det bra, och hela dagen brukar kännas mer produktiv också för jag orkar med mer efter. Jag tror inte att träning påverkar skolan eller min relation med kompisar och familj då de oftast inte hänger ihop. Jag har hört att träning höjer fokus i skolan men det har jag inte märkt av. Jag sover definitivt bättre efter en härlig träning.
  /Lilla My
 • Som allting i livet blir det alltid vara roligare att göra något med någon annan istället för att göra något ensam. Jag rekommenderar att man försöker dra med sig en kompis som är i samma ”headspace” som du är och så tränar man tillsammans. Det kommer att sluta med att båda parterna peppar och motiverar varandra och det är alltid bra att ha någon som finns där för stöd 😁
  /W.M.
 • Gör något med mina vänner t.ex att spela fotboll, basket eller spelar pokemon go.
  /Den lilla gurkan
 • Jag älskar att träna!! Testa att hoppa av en station innan din vanliga, gå istället för att ta bussen/tåget. Ta med en kompis. Har du bestämt det - GÖR DET! Ta på dig träningskläderna vid första tanke så blir det att du går.
  /Mumintrollet
 • Att inte sätta för mycket press på sig själv, det är bra att röra på dig men blir det något tvång så tappar man ofta intresset och tycker inte det är kul. En promenad kan också vara träning. Gör träningen till något roligt, träna med en vän, men bra musik eller kom på någon bra belöning efter träningen!
  /Tjej 15 år
 • Jag själv tycker det är roligast att träna när kompisar är med. Vi brukar kunna hitta på roliga saker och de är bra sällskap och roliga att prata med. Jag brukar inte gå till gymmet eller så men jag tränar karate och andra fritidsaktiviteter vilket är kul och det är även ett sätt att skaffa fler vänner.
  /moa
 • Alltså det är skitjobbig att träna men man är stolt över sig själv när man väl gjort det. Jag brukar tänka att fan vad grym jag/du är när man väl gjort det. Men träning behöver inte vara jobbigt, du kan t.e.x ploga gården, kratta, promenera, vad som helt 😁
  /Alias
 • jag gymmar nästan varje dag med min bästa kompis och det är roligare när det är snygga killar man kan impa på man blir mer motiverad då
  /shreks fru
 • Jag brukar gymma med min kompis, det är ett sätt för mig att samtala och ha lite roligt speciellt när vi peppar varandra på olika sätt
  /N.S
 • Jag tränar 3-5 gånger i veckan, det är mycket enkelt för mig då jag har mycket håltimmar och gymmet är nära skolan
  /D24
 • Enligt mig så är det viktigt att hitta ett sätt att träna som man själv tycker är kul. Jag tex dansar för att hålla igång.
  /I
 • Jag tycker att det är mycket lättare att träna med andra (speciellt nära vänner), då det blir mycket roligare och träningen känns inte som en ”jobbig” uppgift. Det är för mig också så mycket lättare med en tränare av något slag, och att ha utsatta tider varje vecka, som är enbart till för att träna, hjälper för mig!
  / Amanda
 • Jag brukar först kolla på andra som tränar. Sedan tränar jag. Och jag fotar varje gång jag tränar och ser skillnad.
  /Lin
 • Jag har också haft detta problem, men jag brukar oftast göra det när jag väl är ute som tex efter skolan att bara gå en liten promenad och kanske prata med en kompis eller lyssna på en podcast eller ljudbok. Tiden går oftast väldigt fort då eller iaf för mig.
  / tjej som inte gillar att träna

Vad tyckte du om den här texten?

Till toppen av sidan