UMO frågar: Har du blivit dumpad?

UMO ställer frågan ”Har du blivit dumpad, eller dumpat någon på ett oschysst sätt?”.

Andras svar:

 • Jag blev dumpad. Jag frågade dagen innan om vi skulle hitta på något och då sa han att han hade orienteringsträning. Jag bodde granne med hans bästa kompis så jag frågade om han hade träning men han hade inte det, så han ljög. Dagen efter ringde han mig när jag satt på bussen och dumpade mig. Sen sa han "var inte ledsen" hur ska man inte kunna vara ledsen?
  /Nerkärad tjej
 • Ja, när jag va på ett kollo var jag ihop. Sen när man skulle åka hem så såg jag honom pussa en annan tej.
  /Ebbisen
 • Hej umo! Jag blev dumpad på sms, det har jag blivit 2 ggr. Jag har varit ihop med 3, men den jag gjorde slut med ringde jag iallafall. Jag tycker det är så himla ochysst att dumpa nån på sms.
  /Anonym
 • Jag blev dumpad via snap och sen blockade han mitt nr, insta, snap och allt där vi hade kontakt..
  /Tjej
 • Jag blev dumpad en gång efter jag börjat prata med en kille på nätet som verkade superbra. Han var helt rätt, trodde jag, men när vi träffades betedde han sig helt annorlunda. Han pratade till och med om sina före detta förhållanden för mig, inte precis vad man vill höra på en dejt. Jag förstod till sist att allt han gjorde var att pika mig, att han inte var intresserad. Det gjorde mig irriterad eftersom jag hade rest i två timmar för att ta mig till honom.

  Jag hamnade själv i en liknande situation en gång och dumpade en kille som jag visste var intresserad av mig. Vi hade chattat med varandra i några veckor och pratat i telefon. Till slut bestämde vi oss för att träffas. Vi kollade på film ihop och allt kändes jättebra, men genast gjorde han det värsta man kan göra på en dejt och gick rakt på. Han mer eller mindre slängde sig över mig medan jag försökte titta på filmen, vilket självklart skrämde bort mig.

  Jag hade sedan tidigare lånat ett tv-spel utav honom som jag fortfarande har kvar, jag har inte vågat ta kontakt med honom. Främst för att jag känner mig dum som bara drog därifrån, men också för jag känner att han var alldeles för desperat och ingen vill ju känna sig som ett desperat val, vi alla vill bli älskade.
  Morgan, 19 år
 • Jag blev dumpad genom ett brev i brevlådan en gång, vilket jag tyckte var hemskt då. Så här i efterhand vet jag vilken jäkla patetisk människa det är och är glad att han faktiskt dumpade mig. Hade vi varit tillsammans längre, jag som då var en naiv 15 årig tjej, hade det bara blivit pannkaka av allt det lovar jag!
  Stina, 21 år
 • Jag har bara haft ett seriöst förhållande med en person i mitt liv än så länge och det sättet som vårt förhållande tog slut på var att avståndet mellan oss blev för stort. Att ta sig från den ena till den andra skulle ta 4 timmar och ingen av oss var redo att flytta ihop med varandra, tråkigt nog. Det som är oschysst i det hela är väl att vi inte pratar med varandra längre, eller snarare jag vill hålla kontakten men får ingen respons.
  David, 18 år
 • En kille som jag var ihop med skickade sin kompis för att göra slut. Det tycker jag var dålig stil, rent utav fegt. Nu blev jag inte särskilt sårad för vi visste båda två att det var på väg utför. Det var dags att göra slut. Jag tycker mest synd om kompisen för han ville inte göra det, men killen jag var ihop med är en sån där kille man inte säger emot. Det blev som det blev, men nu är jag glad att jag slapp göra slut, det hade varit jobbigt och jag tog ju inte illa upp så...
  Jennifer, 15 år
 • Det värsta sättet jag blivit dumpad på är en kille som slutade höra av sig, han svarade inte i telefonen och hörde inte av sig. Jag blev ledsen och fattade ingenting. En dag kom han hem till mig utan att ringa först. Han hade med sig chokladmunkar och blomma och sa att han var tvungen att göra slut, men att han tyckte om mig jättemycket... Mycket förvirrande! Att försöka dämpa sitt dåliga samvete med choklad och att säga att man tycker om någon jättemycket när man gör slut är ingen bra ide! Då fattar man ju ingenting och det är supersvårt att glömma personen.
  Tjej, 22 år
 • Jag ringde mitt ex syster och bad henne hälsa att jag gjorde slut, jag var så rädd för killen att jag inte vågade, men det berodde på väldigt mycket. Han utnyttjade mig sexuellt och misshandlade mig, så han fick fängelse som tur var. Det var nog det dummaste slut jag gjort, fast jag är väldigt glad för det.
  Tjej, 19 år
 • Jag tror aldrig jag blivit dumpad eller dumpat någon på ett oschysst sätt. Mer låtit det rinna ut i sanden om man varit på g... Men det kan vara frustrerande om man märker man förlorar någon man tycker om, man börjar fråga varför personen aldrig hör av sig. Då tar han eller hon ofta ännu mer avstånd. Man får helt enkelt acceptera det inte var rätt.
  Amanda, 17 år
 • När man blir sårad eller dumpad så innebär det mycket smärta. Men man måste alltid tänka positivt, och mitt favoritcitat har alltid varit: "Don't cry because it ended, smile because it happened."
  Petra, 14 år
 • Jag har än så länge lyckats bli "dumpad" på ett sätt där vi båda kunnat känna att vi är bra kompisar och är inte arga på varandra.
  Andreas, 20 år