UMO frågar: Hur kom du ut?

Alla har rätt att älska vem eller vilka de vill, och själv bestämma vilket kön de har. Ibland kan det vara svårt att vara öppen med vem man är inför andra. Här kan du dela med dig av hur du kom ut och ge tips till andra!

Svar: 

 • Jag berättade för min bästa vän när ingen annan var i närheten. Det kändes som bäst då när vi hade tid att prata och inte koncentrerade oss på annat. Hon är den enda som vet, vilket för mig känns bäst just nu. Det tog ett väldigt långt tag för mig att våga berätta, men mitt tips är att inte stressa över det. Det får ta sin tid, ingen ska känna sig tvingad att ”komma ut”. Stay strong!
  /Anonym
 • Pratade med min bästavän som är den enda som vet om det! Har en nära vän som också är bi och henne ska jag prata med imorgon. Jag börjar med små steg för att känna mig bekvämare. Det bästa är att jag just nu är förälskad och har en kille som jag vill vara med resten av livet!
  /Livet pågår nu! Inte imorgon
 • När jag och mina kompisar träffas brukar vi ibland på skoj ändra våra tinderprofiler för att hitta olika människor, det kan vara allt ifrån att ändra ålder, avstånd och kön. En kväll satt mina kompisar i soffan medan jag stod en bit bort. Plötsligt ropar en av dem på mig och frågar om jag också var inne på tinder just då och skojade. ”Nä” svarade jag utan att tänka mig för.

  Det blir plötsligt helt tyst och jag går fram och lutar mig över tjejen vars telefon de tittade på och såg min egna profil. Det visade sig att de hade ställt om till tjejer som söker tjejer på ett väldigt kort avstånd. Mitt hjärta dunkade så hårt att jag inte kunde tänka på något annat och det fortsatte att vara helt tyst en stund. Sedan sa hon med telefonen ”du får en superlike” och så var det inte mer med det.
  /Tinderellan
Till toppen av sidan