UMO frågar: Hur kom du ut?

Alla har rätt att älska vem eller vilka de vill, och själv bestämma vilket kön de har. Ibland kan det vara svårt att vara öppen med vem man är inför andra. Här kan du dela med dig av hur du kom ut och ge tips till andra!

Svar: 

 • Kom igentligen aldrig ut. Sa bara att jag hade en flickvän till mamma å pappa. Har alltid varit rätt öppen med sexuallitet och romanticism till mina vänner å sånt.
  /15 och demi :)
 • Jag bara sa till min mamma att jag trodde jag var bisexuell. Hon frågade hur jag fått reda på det och jag förklarade att jag fått crush på en tjej och en kille. Jag ”berättade” för mina kompisar när vi körde anden i glaset, jag frågade anden om jag var bisexuell och flyttade den till ja. Dom var också väldigt accepterande.
  /Sara
 • Jag hade pratat om personen jag gillade ett tag men bara sagt "mitt crush" men efter ett tag sa jag bara Hon istället för "mitt crush". Sen när alla såg lite chockade ut sa jag bara -vadå har jag inte sagt att jag är bi?
  /:)
 • Skickade bara en rolig gif till vår familjechatt. Vart sjukt nervös efter det och stängde av mobilen. sen när jag kom hem visade det sig att det inte var en så stor grej. De accepterade mig för den jag var. Sen så kom jag inte ut själv i skolan utom ett rykte gjorde det åt mig. Min systers kompis började sprida detta och det gick mindre bra. Tonåringar är inte så jätteschysta
  /kaffeman
 • Jag är än så länge bara ute till mina närmaste vänner, men jag kom egentligen aldrig ut till dem utan började bara prata om en tjej jag gillade och då verkade dem fatta. (:
  /Anonym
 • Började med att komma ut för mina vänner som jag känner mig trygg med. Det gav mig mycket styrka till att gradvis bli mig själv mer och mer. Det gjorde att jag sedan vågade komma ut till mina syskon. Och efter ett tag när jag kände att tiden var inne och att jag var redo så skrev till mina föräldrar och kom ut. Bland det bästa jag gjort! Kör ba när du känner dig redo!
  /Anonym
 • Jag berättade för min bästa vän när ingen annan var i närheten. Det kändes som bäst då när vi hade tid att prata och inte koncentrerade oss på annat. Hon är den enda som vet, vilket för mig känns bäst just nu. Det tog ett väldigt långt tag för mig att våga berätta, men mitt tips är att inte stressa över det. Det får ta sin tid, ingen ska känna sig tvingad att ”komma ut”. Stay strong!
  /Anonym
 • Pratade med min bästavän som är den enda som vet om det! Har en nära vän som också är bi och henne ska jag prata med imorgon. Jag börjar med små steg för att känna mig bekvämare. Det bästa är att jag just nu är förälskad och har en kille som jag vill vara med resten av livet!
  /Livet pågår nu! Inte imorgon
 • När jag och mina kompisar träffas brukar vi ibland på skoj ändra våra tinderprofiler för att hitta olika människor, det kan vara allt ifrån att ändra ålder, avstånd och kön. En kväll satt mina kompisar i soffan medan jag stod en bit bort. Plötsligt ropar en av dem på mig och frågar om jag också var inne på tinder just då och skojade. ”Nä” svarade jag utan att tänka mig för.

  Det blir plötsligt helt tyst och jag går fram och lutar mig över tjejen vars telefon de tittade på och såg min egna profil. Det visade sig att de hade ställt om till tjejer som söker tjejer på ett väldigt kort avstånd. Mitt hjärta dunkade så hårt att jag inte kunde tänka på något annat och det fortsatte att vara helt tyst en stund. Sedan sa hon med telefonen ”du får en superlike” och så var det inte mer med det.
  /Tinderellan
 • Jag började med att skriva ner lite vad jag tyckte och kände på en papper och la ned i en pärm sen hade jag råkat tagit ut det pappret och lagt på mitt skrivbord och där hittade min mamma det och läst sedan hade hon skrivit till mig på sms att det var okej att gilla båda könen och så. Jag skrev typ en lapp bara så aa
  /Tjej 15år
Till toppen av sidan