Vissla efter tjejer

Samuel sitter på torget med ett gäng killkompisar. De pratar om allt möjligt. När det går förbi en tjej blir killarna först tysta och kollar in tjejen uppifrån och ner. Någon visslar och några kommenterar högt hennes utseende. Samuel ser att tjejen blir irriterad.

Fyra personer på en bänk och en framför som ser sur ut.

Samuel tycker det känns pinsamt, och vill att kompisarna ska lägga av. Kan han säga till dem eller blir det konstig stämning då? Det kanske är lättast att bara vara tyst och varken vara med eller säga till. Eller låtsas att han också kollar in tjejen, för att slippa diskussion.

Vad tycker du att Samuel ska göra? Varför?

Så här har andra svarat:

 • Jag tycker att Samuel ska säga till sina polare att de ska sluta kommentera en kvinnas utseende. Det är ju ändå insidan som räknas. Usch på ytliga människor
 • Säga till sina "vänner" att det inte är ok och gå fram till tjejen och be om ursäkt för deras beteende.
 • Han ska säga åt sina "vänner" att hon inte gillar vad de gör, sen går han fram och ber om ursäkt. De andra kanske också gör de
 • Han ska gå fram till tjejen och be om ursäkt och sedan säga till sina kompisar att det inte är okej.
 • Det är nog ingen fara att killarna spanar in henne. Man får ju ändå tycka om vilken person man vill. Så att dom visar vad dom tycker är inte alls fel. Sen att hon tar illa vid sig det är upp till henne. Killarna gjorde inget fel.
 • Jag tycker att det är bra.
 • Säga ifrån, för att det är inte okej. Jag har blivit utsatt jag med.
 • Jag tycker det är fel att göra så att någon annan går omkring och mår dåligt, därför tycker jag att han skulle sagt till sina kompisar. Det kan ibland vara svårt att utrycka sig bland människor om man tycker något är fel och därför göra samma sak, men om människorna stöter ut dig är dem inga vänner och bör därför inte läggas någon tid på.

  Man kan kolla på någon och tycka att den är snygg men att vissla och säga sådana saker är nog bara obehagligt för mottagaren. Det är bra om Samuel vågar säga till och visa att han inte är en tönt. Det är inte bra, man ska inte bete sig sådär kanske tjejen tycker inte om. Då ska man sluta det tycker jag. Jag är själv med om detta och det är obehagligt.

  Har hänt att någon i gänget säger "sluta stirra" eller något och då blir jag så glad, asså för det är inte okej, för plötsligt blir man obekväm och på dåligt humör. Beror också på om man vill ha bekräftelse eller ej. Tror att det är nästan samma för tjejer, förutom att dom kanske inte visslar o så, men det är olika såklart.
 • Be om ursäkt.
 • Jag tycker det är fel att göra så att någon annan går omkring och mår dåligt, därför tycker jag att han skulle sagt till sina kompisar. Det kan ibland vara svårt att utrycka sig bland människor om man tycker något är fel och därför göra samma sak, men om människorna stöter ut dig är dem inga vänner och bör därför inte läggas någon tid på.
 • Man kan kolla på någon och tycka att den är snygg men att vissla och säga sådana saker är nog bara obehagligt för mottagaren. Det är bra om Samuel vågar säga till och visa att han inte är en tönt.
 • Det är inte bra, man ska inte bete sig sådär kanske tjejen tycker inte om. Då ska man sluta det tycker jag.
 • Jag är själv med om detta och det är obehagligt. Har hänt att någon i gänget säger "sluta stirra" eller något och då blir jag så glad, asså för det är inte okej, för plötsligt blir man obekväm och på dåligt humör. Beror också på om man vill ha bekräftelse eller ej. Tror att det är nästan samma för tjejer, förutom att dom kanske inte visslar o så, men det är olika såklart.
 • Jag tycker man ska säga till sina vänner.
 • Sluta glo. Tjejen kanske inte ens tycker att det är jobbigt. Och kanske bara blev blyg. Vissa killar tar för sig mer vilket inte alla tjejer tycker om. Jag vet själv att jag inte alltid uppskattar när en kille visslar på mig eller säger något. Vissa tjejer tycker att det är kränkande.
 • Han borde säga emot eller visa tydligt att han inte tycker det är okej även de är svårt och jobbigt, men jag tror han skulle vilja att någon annan skulle gjort samma sak för honom.
Till toppen av sidan