Panik - lämna sidan!
Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Kille och utsatt för sexuella trakasserier – vad gör du?

Tänk dig att du är på en klubb. Plötsligt känner du hur någon nyper dig i rumpan och en tjejröst ropar ”Nice ass!”. Du vänder dig om och ser en skrattande tjej gå därifrån med en kompis.

En person som ser obekväm ut och två andra som hor förbi. Illustration.

Fråga

Vad gör du?

Enkätsvarsalternativ

Hade du tänkt annorlunda om du var tjej och blev nypt i rumpan av en kille? Varför då i så fall?

Så här har andra skrivit:

  • Vet inte, tycker bara sånt här är kul, personligen så kunde jag nog inte bry mig mer eller mindre faktiskt :) Men visst de beror också på situationen och vem de är såklart :)
    /Någon som inte tar sånt på allvar :)
  • De som svarat att det är kul när tjejer är intresserade hade förmodligen tänkt annorlunda beroende på om de är intresserade av tjejen som tjafsar eller inte. Är de inte det så är det kanske inte så kul. Eller om en kille tafsar.
    /Anonym
  • Eftersom killar är starkare kanske det inte riktigt är lika farligt. Man kan ju försvara sig bättre. Men ändå fel att tafsa.
  • Det är inte okej att ta på nåns privata delar, varken på tjejer eller killar! 
  • Sånt här skulle anmälas.

Mer på UMO

Måste jag vara på ett visst sätt som kille?

Har du varit med om nåt orättvist för att du är kille? Eller känt dig pressad att göra nåt du inte vill? Det finns många förväntningar på hur man ska vara, beroende på vilket kön man är. Det är som osynliga regler. Hur påverkas du av dem? Här kan du som kille läsa om några olika situationer och svara på vad du tror att du skulle göra om det hände dig. Du kan också läsa vad andra svarat.

ArtikelUtsatt för sexualbrott

Att göra något sexuellt med någon som inte vill det, är olagligt. Du kan få hjälp om du har blivit utsatt för sexualbrott.

ArtikelAtt utsätta någon för sexualbrott

Att ha sex med någon som inte vill är alltid fel och olagligt. Det är vanligt att det känns jobbigt efteråt om du har utsatt någon för ett övergrepp. Det finns hjälp att få för att få dig att må bättre, och för att få dig att sluta begå övergrepp.

Till toppen av sidan