Gå till kuratorn

Ungdomsmottagningen är på besök i Mårtens skola och berättar om vad de gör. Bland annat berättar de att de har en kurator som man kan gå till om man mår dåligt och behöver prata. Mårten har mått dåligt ett tag, men har väldigt svårt att prata om det med kompisar och familjen.

En person som tittar på sin klocka och ser fundersam ut. Illustration.

Det känns svårt att våga gå till ungdomsmottagningen, tycker Mårten. Tänk om alla får reda på att han har gått till en kurator? De som jobbar på ungdomsmottagningen får ju inte berätta det, men tänk om någon skulle se honom i väntrummet eller på väg hem?

Vad tycker du att Mårten ska göra? Varför?

Så här har andra svarat:

  • Prata med kurator och vad exat han känner. Jag tror inte att andra elever får veta det, bara den han berättat för. Han får säga till kuratorn först att han eller hon inte ska berätta för eleverna.
  • Det spelar ingen roll att man mår dåligt ibland. det ska man inte skämmas över det!
  • Vad spelar det för roll om någon ser dig? Säg sanningen eller inte, det är ditt val! Och om någon ser dig i väntrummet var de ju själva där! Ditt mående är viktigast! 💙
  • Gå dit. Ditt välmående är viktigare, och om du inte är bekväm med att berätta det så finns det annat du kan påstå gjordes hos kuratorn.
  • Det är viktigt att prata ut om sina känslor för att det släpper en väldig tyngd från sina axlar när man har pratat ut och fått råd. Det är väl bra att det finns en person som en kurator att prata med om man inte våga prata om det till familj och vänner. Inget att skämmas åt!
Till toppen av sidan