Varför tappar jag känslorna så fort jag blir ihop med någon?

Hej, jag är en kille på 18 år och har ett problem när det gäller att hantera kärlek. Jag vet inte om det har med blandade känslor att göra eller dubbla signaler, ingen aning men till mitt scenario:

Jag brukar vara riktigt kär när jag inte har det jag vill ha. Tex var jag kär i en tjej som visade sig vara kär i mig. Vi blev ihop och under vårt förhållande kände jag inte så mycket för henne. Jag märkte inte av att jag älskade henne. Jag gjorde slut med henne och sedan insåg jag vad jag hade förlorat.

NU har jag hittat en tjej som jag var kär i och tänkt på i flera månader. Under denna vecka så har hon pratat med mig och sagt att hon gillar mig osv osv. Men problemet är att nu när jag ”har” henne känns det inte samma. Är det värt att kasta henne? Problemet är att jag kanske gör samma misstag igen, att inse vad jag hade när jag förlorat det. 

För att summera: Jag inser vad jag hade när jag har förlorat personen. Det känns inte samma när jag har tjejen, då känns det som att jag typ inte gillar henne, vad är problemet?

/E,18

Skriv ditt svar

Svar:

 • Kan vara kompulsiv heterosexualitet. Innan jag fattade att jag var lesbisk så hände det mig ibland. Jag brukade tycka att killar var coola, söta, och tänka på hur det skulle vara att vara tillsammans med dem. Men så fort de visade intresse så kände jag mig jätteobekväm. Kompulsiv heterosexualitet händer för att samhället får straighta relationer att verka som det enda alternativet. Man är så van vid det att man letar efter en sådan relation, utan att egentligen vara intresserad. Bara "för att", liksom. Man tror att en relation med en kille/tjej skulle vara så härlig, tills man konfronteras med det och inser att man inte alls vill vara med person x.
  /L
 • Har haft en del förhållanden och upplevt samma sak med alla, har börjat ge upp nu o förstår frustrationen att vilja älska, blir less på att alla hittar nån men inte jag.
  /H
 • Kan vara så att du tycker mer om tanken om ett förhållande mer än du tycker om tjejen, om du förstår hur jag menar? Liksom du tycker om att ha någon och därför kanske du tänker dig att du får känslor för tjejer som gett dig rätt subtila signaler att de gillar dig, för att du liksom ska ha någon. Sen när ni väl blir tillsammans så kan det vara så att du inser att du inte tycker om de på riktigt och då finns inga känslor där. När ni sedan gör slut så ”inser du vad du förlorat”, fastän det mer kan bero på att du ångrar att du gjorde slut bara för att du vill ha ett förhållande. Det är inget konstigt, mycket vanligare än man tror, det har hänt mig flera gånger. Säger inte att det måste vara såhär men det kan vara en förklaring. Det bästa man kan göra är att ta det väldigt långsamt och träffas ett längre tag innan man blir tillsammans, liksom träffas och hitta på grejer, som att se på film, ta en promenad, käka något, vad som helst, umgås liksom. Sen efter ett tag om man fortfarande har känslor kan man försöka att faktiskt inleda ett förhållande.
  /Kille, 20
 • Jag har samma problem men det är mest att försöka hitta någon som är den rätta det kan ta ett tag men det kommer att bli bra till slut
  /Anonym
 • Jag tror att du kanske är kär i vem du tror att personen är men när du lär känna henne mer väl så inser du att hon inte är som du trodde och därför slutar känna dig kär eftersom det du trodde stämde inte in. Det betyder inte att den personen var falsk. Sedan när ni gör slut och man glömmer lite hurdan den personen verkligen var så börjar du projektera din bild igen på den personen och blir kär igen i hurdan du tror att personen är.
  /introverta.me
 • Asså det händer mig också, å det är irriterande, men kan bero på att du måste ge dig själv kärlek först. Att tänka att du är första val å inte förhasta saker. Typ tänk mer på dig själv.
  /En 14 årig tjej
Till toppen av sidan