Ska jag berätta för familjen om de sexuella övergreppen?

Hej!

Jag blev utsatt för sexuellt övergrepp av min storebror när jag var mycket yngre. Jag minns dock inte om det höll på jättelänge, men det var ett flertal gånger. Och jag minns att det var obehagligt... och eftersom det är min bror så har jag dubbla känslor inför händelsen och jag kan inte vända mig till någon i närheten (är rädd för vad de ska tycka om min bror etc.) 

Jag undrar om det är någon som kan relatera till detta och i så fall, hur handskades ni med minnena och känslorna? Berättade ni för familjen?

Tacksam för tips och råd!

/Anonym / 17 år snart 18 ;))

Svar:

 • Hej. Jag själv har ingen erfarenhet alls om sexuella övergrepp men absolut jag tycker att du ska prata med någon. Det skulle till exempel kunna vara någon personal på ungdomsmottagningen. För det är absolut inte okej att din storebror har utsatt dig för det här. Lycka till 
  /en tjej.

 • Om du känner dig trygg med din familj så tycker jag absolut att du ska berätta, hemskt att hålla det inne. Även bra och viktigt för din familj att få reda på det, så att de kan stötta och så att ni kan prata om det tillsammans. Förstår du hur jag tänker? Kram!
  /tjej 19 år 

 • Hej din händelse har oxo typ hänt mig , fast med min pappa, han har tagit på min rumpa, nuddat mina bröst, kollat på min rumpa , varit nära mej , pratat om sex o sånt framför mig , Jag tycker du borde prata me nån , ja har pratat me min mamma att han e konstig o förklarat på ett annat sätt så a lycka till :) 
  // tjej 15år

 • Såklart att du ska berätta. Din familj måste veta vad han har gjort, och så du kan få stöd, och så att eventuellt din bror får seriös hjälp ifall han t.ex är sexmissbrukare. stay strong 
  /Anonym
Till toppen av sidan