Hur kom ni vidare efter mobbningen?

Hej, 

En lång historia kort, jag var mobbad under högstadiet. Och det var en tid då man försökte finna sig själv i den stora världen. Som alla tonåringar utvecklas man inte bara biologiskt men också mentalt. Man undrar vem man är på riktigt ... om ni förstår. Att vara mobbad under den tiden har verkligen format mig till det positiva och det negativ.

Jag är idag (flera år senare) stolt över det jag är, att jag varit stark som tagit mig genom det svåra och jag har blivit en mer sympatisk och självständig person.

Men, jag kan inte riktigt gå vidare från det som hänt mig -> Minnena och människorna som gjort mig så illa. Ibland kan jag grubbla och fundera på hur mitt liv kunnat sett annorlunda ut om jag inte varit med om allt. Hade jag varit en gladare och mer harmonisk person? Hade jag haft fler vänner?

Är det fler som varit med om liknande och inte riktigt kunnat gå vidare? Ni som gått vidare, hur har ni gjort?

/Anonym

Svar: 

 

  • Hejsan! Jag har också varit med om mobbing och jag har även funderat på dem saker du berättar. Jag har däremot nästan slutat tänka på det, dels för att jag tror att jag förträngt det, men också för att jag insett att jag inte kan ändra på det. Man kan ju inte förändra saker som hänt och det är onödigt att gå runt och tänka på vad skillnaden skulle vara om si och så, för du kan ju inte gå bak i tiden ändå. Dock tror jag att mycket av min osäkerhet och rädsla som jag har haft har berott på mobbingen, men det är sånt man får ta. Visst jag kanske inte hade varit lika rädd och osäker om det inte hänt, men det är som det är och jag kan bara ändra det genom att våga mer och utvecklas. Kramis 
    /tjej 19 år 
Till toppen av sidan