Har du hotats att få dina nakenbilder spridda?

Hej,

Jag är en tjej på 17 år som ångrar något jag gjorde för ett år sedan. Jag var nere i väldigt djup depression för ca 1 år sedan och kände att för att få mig själv att må bättre för stunden, så behövde jag skriva med killar på nätet och ha nät-sex med dem. En av killarna jag hade nät-sex med hade tydligen sparat allt jag hade gjort. Han hotade mig att lägga upp det som han har sparat. Jag fick extrem ångest och ville bara försvinna. Jag vet att jag gjorde fel, att jag var totalt lost in my mind, att jag var dum som gjorde det. Men vad tycker resten av världen? Är jag den enda...?

/17 årig gurl

Svar:

 • Nätet är stort och farligt. Du bör prata med någon om det för att få hjälp. Jag kan förstå att det är svårt och pinsamt att prata om det men det är en risk som måste tas för att skydda dig.. Jag hoppas du tar tag i det och verkligen pratar med någon om det. Polisen skulle väl kunna spåra personen.
  /lycka till!
 • Åh, vad jobbigt. Jag tycker att du ska berätta för dina föräldrar så att ni tillsammans kan lösa det för det är lättare om man inte är ensam. Du skulle kanske kunna kontakta polisen.
  /En 14 årig tjej
 • Förstår att du tycker att det är jobbigt, men du är verkligen inte den enda. Jag tycker att du ska prata med någon, det behöver inte vara dina föräldrar utan det kan vara en kompis, kurator, skolsyster eller umo kanske.
  /Tjej
 • Du är absolut inte ensam om detta! Ja, nätet är väldigt osäkert och inget försvinner där ifrån. MEN, alla sexuella ”upplevelser” är som en överenskommelse att detta är mellan två eller fler personer och ska inte blandas ihop med andra personer! Han bryter mot lagar genom att bara hota dig att sprida bilderna och det kan du polisanmäla. Han var med på nät-sexet och du var med på det men du var aldrig med på att dom skulle visas för någon annan eller ens sparas. Man måste absolut vara försiktig nuförtiden och inte skicka till folk man inte verkligen litar på. Hoppas det löser sig! Prata med någon om det känns jobbigt, du ska inte behöva gå och tänka på detta själv. Du har inte gjort fel det är han som gjort fel, men var försiktig!
  /tjej 19
 • Anmäl killen!!!!!!!! Och berätta för en vuxen du litar på!!!!!!!!!!
  /Pandan

Till toppen av sidan