Är det okej att en 16-åring gillar en 12-åring?

Hur fel är det att en 16-årig tjej gillar en 12-årig kille (på ett romantiskt sätt)? Vill ha allas ärliga åsikter!

Skriv ditt svar

Svar

 • Hej! Nja, fel är det kanske inte helt. Men ärligt talat så känns det inte helt rätt heller. När man är så pass ung som 12 kan man egentligen inte veta eller vara redo för allting, speciellt inte i ett mer romantiskt förhållande. Som ung kan man ha svårt att veta innebörden av saker och även använda erfarenheter och mognad som inte ens kanske hunnit utvecklas så värst väl. I vart fall inte jämfört med en 16 åring. Men det är ju inte bara psykiskt sätt som det troligen kan bli märkbara skillnader, man är i väldigt olika stadier i livet och i fysiken. Hur har man tänkt sig att det skulle gå ihop? Håller med det som tidigare skrivit kring att man får vara med vem man vill. Men åldersskillnader i den åldern är inte lika enkla som skillnader i ålder hos vuxna. Så mitt svar är väl gör som känns bäst, men använd även ditt huvud för att räkna ut hur resultatet skulle kunna bli.
  /S
 • Det beror på hur den 12 åriga killen är tycker jag. Men så klart fins det dom som också är mogna.
  /eeh
 • Nae, inget konstigt. Själv varit tsm me en 03a å är 06, ålder är bara en siffra. :)
 • Jag anser att det inte är något fel alls med ålderskillnader i förhållanden. Jag tycker att alla förtjänar kärlek, och inte ska dömas för vilka man gillar. Ålder och kön är bara ord, det spelar ingen roll. Kärlek är kärlek, och alla förtjänar det.
  /tjej 13
 • Hej, klart att man kan gilla folk i olika åldrar, däremot kan det bli lite jobbigt med er mentala ålderskillnad.
  /Interrailare
 • Hej! Enligt mig är det absolut inte fel alls. Kärlek är kärlek och det spelar ingen roll hur gammal man är. Det finns ju jättemånga vuxna som är tillsammans med någon som flera år yngre eller äldre så varför skulle det vara fel med fyra års åldersskillnad när man är tonåring.
  /Anonym tjej
 • Jag tycker det är okej
  /Oliver
Till toppen av sidan