Vad gör jag för att acceptera min sexuella läggning?

Jag är en förvirrad tonårstjej som alltid intresserat mig av killar. De senaste åren har jag börjat fundera mer på sexuella läggningar (framförallt för att en av mina närmsta vänner kom ut som bisexuell) och jag som alltid har undrat hur det känns och hur man vet att man är attraherad av någon av samma kön, har funnit mig själv dras mer och mer till tjejer.

Jag har tyckt mig ha en crush på flera olika tjejer, däribland en nära vän. Jag, precis som förmodligen de flesta andra, är uppväxt och van vid det heterosexuella samhället och fast än jag aldrig har sett något problem alls med andra sexuella läggningar så är jag van vid att det är en tjej och en kille som blir tillsammans, en prins och en prinsessa osv.

Detta har väl skadat mitt tänk om mig själv. Jag har som sagt inga problem med andra sexuell läggningar än hetero, förutom när det gäller mig själv. Jag som alltid har föreställt mig den ”perfekt” POJKvännen har som största rädsla att finna mig själv vara homosexuell, men är jag det?

Jag har kommit ut som bisexuell till nära vänner och familjen även fast jag (just nu) aldrig skulle vilja bli tillsammans med en tjej. Jag vet att de runt omkring mig skulle acceptera mig för den jag är men jag kan inte säga det samma om mig själv. Jag kan ibland föreställa mig att vara i en relation med en annan tjej och det känns bra men ändå... fel?

Jag har nu hittat en kille som jag tycks tycka om väldigt mycket och som tycker om mig. Det känns bra när jag är med honom men jag har en orolig känsla i magen nästan konstant. Det gör ont, jag blir illamående och det känns typ fel. Är det för att jag är nervös eller för att jag egentligen känner att det är fel?

Jag vill verkligen hitta någon att ha en relation med men det är svårt när jag inte vet hur jag ska tolka mina egna känslor och inte vet vem jag gillar.

Hur vet jag vad jag har för sexuell läggning och hur lär jag mig acceptera det? Har jag lurat mig själv att bli attraherad av killar hela mitt liv? Vad f*n ska jag göra?! Tacksam för svar!

// en förvirrad 17-åring

Skriv ditt svar

Svar:

 • Hej! Jag tycker att du ska prata med någon som kan hjälpa dig att reda ut dina tankar. Kanske en skolkurator eller någon på en ungdomsmottagning. Det känns ofta mycket lättare att reda ut ett problem om man pratar med någon om det.
  /Anonym tjej
 • Hej! Själv är jag bara en tjej på 13 år och är också förvirrad över allt. Har kommit på att jag faktiskt gillar tjejer och att jag vill klä mig sportigt och nästan lite killigt kanske. Men det är jag, har även nyss klippt mig som jag velat säkert i 2 år innerst inne men tänkt ”äsch jag sätter upp i tofs så får det hänga där”.

  Jag tog steget att klippa kort och jag trivs med mig själv. Kärleken väntar jag på och jag har fantastiska vänner som stöttar mig. Det var inte så kul dock när jag blev kär i min bästavän..helt förälskad...berättade för henne och jag var så rädd för att förlora henne som kompis för jag ville bara vara kompis och inte känna några kärlekskänslor men man kan ju inte hjälpa hur man känner. Hon blev såklart chockad på FaceTime och liksom blev typ helt tyst och jag ångrade sekundrarna efter vad jag sagt. Men nu efter typ 2 månader är det bra och som vanligt igen!

  Som tur är! Nog om mig🤣, när du förhoppningsvis läser denna text som blev till en lång roman så tänk på att du faktiskt verkligen inte är ensam! Du är så himla bra oavsett! Ta bara liksom steget och SKIT fullständigt i andra. Bara de får se förändringen eller få veta om du kommer ut en gång så kommer allt va som vanligt! Första dagarna är kanske jobbigast men det löser sig! T

  rots att vi inte känner varandra så hoppas jag du känner att vi går igenom ungefär samma sak💕med vänliga hälsningar en tjej som vill va anonym men ändå dela med sig av tankar
  / Jag😁
Till toppen av sidan