Skäms över att behöva träna bort rädslan för eld!

Hej, jag är 14 år och rädd för eld. Vi skulle göra en labb på no och det skulle innehålla eld. Jag trodde inte det skulle vara så farligt, vi skulle bara testa vad som skulle hända om man höll en metallbit över elden. Jag skulle då göra det men när jag såg vad som hände för dem andra grupperna fick jag panik. Jag var nära på att svimma. Den fick verkligen fart och den brann. Jag släpte metallbiten och började gråta.

Min no-lärare var suverän och hjälpte mig och sa att hon och jag kunde träna på att kontrollera eldrädslan. Jag skäms så mycket för att jag måste ”träna” med min lärare och vill inte gå tillbaka till skolan. Vad ska jag göra?

/Eld är inte jag

Skriv ditt svar

Svar

  • Du är inte ensam! Det är helt okej att vara rädd för eld. När jag var mindre och skulle tända med tändsticka blev jag livrädd och släppte den på golvet. Det har blivit bättre och nu är jag inte lika rädd längre men tycker fortfarande att det är lite obehagligt.
    /Tjej, 13
  • Ta det lugnt. Jag var livrädd för eld när jag var yngre och sen hade jag en period då jag kan ha varit nära att bränna upp en skog. Om du har någon eldstad så kan du sitta nära den och sen gradvis lägga på ved själv eller tända elden själv, annars kanske du kan hitta någon grillplats och göra det där. Att träna det med lärare är inget ”farligt”, varken socialt eller fysiskt, ta det lugnt och se det som läxtid. Om du bara kommer i kontakt med eld mer så blir du van. Sen håller jag med om att de plötsliga lågorna på kemin var lite läskiga ibland.
    / 21
Till toppen av sidan