Ska jag ha sex för att ha det gjort?

Hej,

Jag vet inte hur jag ska känna riktigt. Jag menar, det finns en tjej jag gillar och vi skickar hjärtan ibland och så. Men det finns också två andra tjejer som säger att dom vill ha sex med mig. Grejen är att jag vet inte om jag vill ha sex med någon av dem. Jag menar, jag har ju tänkt på det vid flera tillfällen och kommit fram till att "Det kanske är bäst om jag bara får det gjort". Men jag vet nog att innerst inne så vill jag nog inte det. Jag gillar ju den här andra tjejen. Hur ska jag göra?

/Anonym

Svar: 

 • Jag tycker inte du ska ha sex bara för att ha gjort det. Vänta tills du känner att du vill. Möjligen att du kan prova prata/gå ut med någon av de tjejerna som vill ha sex, men det beror på vad du känner själv. Tycker mest att du kan prova att fråga ut tjejen du gillar och inte fokusera på sexet. Det blir nog bättre om du gör det när du är säker på att du vill ha sex. 
  /Anonym

 • Nej.
  /Anonym

 • Hej! Jag själv har också tänkt på det sättet innan också, men jag gillade en tjej (Som nu är min flickvän). Och jag är väldigt glad att jag inte låg med någon annan. En gång så var det en tjej som satt helt naken på mig som sa att hon ville ha sex. Men jag sa nej för jag ville göra med någon som jag är kär i. Det är ingen brådska. Vänta på rätt tjej och rätt tillfälle tro mig :)
  //Mvh en 15 årig kille

 • Om du inte vill ha sex, ska du inte ha det. Jag är 17 nu, och när jag var 14-15 tyckte jag att det viktigaste i världen var att ha sex... men alltså, det är så ovärt att ha sex bara för att ”ha det gjort”. Jag har fortfarande inte haft sex och jag bryr mig inte om det längre. Sex är något man ska vara helt redo för att ha.
  /Anonym

 • Ha aldrig sex för att få det gjort, du kommer ångra dig sen. Att ha sex första gången borde va med en person du älskar och det borde va en speciell stund, så vänta tills du är redo och verkligen vill och strunta i vad andra säger. 
  /17årig tjej 
 • Nej! Vänta på den rätta
  //Anonym

 • Vänta tills du känner dig redo och tänk noga. Man kan ångra sig grovt ifall man inte tänker ordentligt igenom. Lycka till!
  //Anonym
Till toppen av sidan