Jag vill ha sex men det känns snuskigt och äckligt, hjälp!

Hej, jag har ett problem med mig själv. Jag vill ha sex. När jag mår dåligt så är det liksom det jag gör, men jag vill ändå inte för jag är bara 13 år och jag vill vänta. Men nu kan jag inte sätta stopp för mig själv. Jag har försökt men till sist har jag klättrat ner igen och gör det igen. Vad ska jag göra åt det? Ingen som jag känner vet, för ja, det känns som att dom skulle tycka att jag vore snuskig och ett äckel, och det är så jag känner mig. Jag vill inte känna mig snuskig. Vad ska jag göra?

/Maja

Svar: 

 • Hej maja jag vet hur det känns ... Själv när jag var yngre hade jag också sånna tankar och det drev mig till vansinne efteråt när jag tänkte på allt och vad alla andra skulle tycka. Grejen är den att de flesta faktiskt har snuskiga tankar o sånt. Och trotts att folk inte vill prata om det högt så är det väldigt vanligt. Hoppas det här får dig o känna dig bättre för du är inte ensam :)
  /Privat människa
 • Hej Maja! För det första vill jag att du ska veta att du inte är konstig på något sett bara för att du vill ha sex. Nästan alla på planeten vill det, men alla säger det inte. Du behöver inte heller känna någon stress över sex, eftersom du bara är 13 år. Ta det som det kommer! :)
  /Gay
 • Hej Maja, Du bestämmer själv om du vill eller inte vill ha sex. Om du vill ha så är det okej, detsamma gäller om du inte vill ha. Du behöver inte känna dig som ett äckel, det är bara mänskligt att vilja ha sex. Gör så som känns bäst, men om du har sex se till att det är säkert (ha skydd) och med någon som du känner och gillar. Du behöver inte berätta för någon om vad du känner om du inte vill, men det kan vara skönt att prata om det. Om du känner att du inte vill berätta för dina kompisar kan du alltid berätta för en kurator. Hoppas detta hjälpte
  /13 tjej
 • Sex är varmt och svettigt med hud på hud osv. men jag tror att du får en äcklighetskänsla för att du antingen inte är bekväm med personen du vill ligga med eller att du inte är redo, jag vet att det låter lite negativt men man kan alltid vänta tills det känns rätt. Om du försöker trycka bort känslan och har sex trots att det inte känns bra så är risken stor att du kommer må rätt dåligt och ångra dig. Sen kan det ju vara att personen du ska ha sex med verkar smutsig så kan man ju ta en dusch tillsammans först. Glöm inte kondom/slicklapp!
  // 15årig föreläsare
Till toppen av sidan