Hur vågar jag visa mig naken vid sex?

Jag är oskuld och har väldigt jobbigt att visa min kropp för andra, till och med för min familj. Och jag känner mig så nervös för hur det ska gå när stunden kommer då man har första sexet. 

Hur skulle ni killar tänka i den situationen, skulle ni störa er på det? Och har nån några tips på hur man bli bekväm med sin kropp när man ska va naken med nån annan? 

/17årig tjej

Svar:

 • Jag tror att när man har hittat rätt person så kommer nog sakerna att spela ut sig själva, om man är bekväm med personen så kommer det nog inte kännas jobbigt. Men om du ändå vill ha svar på din fråga så ger jag dig ett svar också. Anledningen till att man tycker det är jobbigt att visa upp sin kropp kan vara olika. Är det så att man inte gillar hur man ser ut? - Bli bekväm med din kropp (jag vet att det är lättare sagt än gjort). Har man lågt självförtroende? - Öva upp det. Någon händelse som orsakat det? - Prova att gå genom händelsen, och "hantera" den. Eller är det bra så att du inte känner dig bekväm med att visa din kropp, då är det bara att göra samma sak som man bör göra oavsett vad det är som gör att det känns jobbigt, prata med partnern om det. Om personen är redig så kommer den att förstå och stötta dig. :)
  /Anonym

 • Eftersom ni vill ha sex med varandra så kommer han bara tycka att det är extra sexigt om du är naken. (Det hade jag tyckt iallafall.) Därför kommer han inte tycka att det är onormalt eller konstigt. Tänk på att det är helt normalt att vara naken, alla är ju nakna under kläderna. Annars kan du prata med killen om det.
  //Annan kille

 • Jag tycker att du ska prata med killen om det, när ni har sex kanske du vågar vara naken om han är det, jag tror att han säkert skulle gilla det. Men när ni ska ha sex första gången kan du säga hur du känner, så han är medveten om det och då kommer det nog kännas bättre för dig.
  /Anonym

 • Jag kände precis samma sak inför min första gång, och visst var det nervöst och lite pinsamt när man stod där naken framför sin partner och han såg allt som jag tidigare varit rädd för att visa för någon. Men efter min första gång släppte den nervositeten, tror många tjejers självförtroende stärks efter första gången om man gör det med rätt person som får en att känna sig trygg och fin. Nu har jag haft sex med andra än första killen som såg mig naken, och har inga problem med att visa upp mig. Så länge du är säker på att det är rätt person och att du känner dig bekväm och säker nog för sex så kommer det gå bra! 
  /Anonym

 • Hej, jag var ju också som dig tills jag låg första gången när jag var 19. Jag är 20 nu o känner fortfarande obekväm att vara naken, att ha sex är ju okej men vara naken känns att de går över min personliga gräns.
  /Anonym

 • Det är många tjejer som känner så inför sex. Min flickvän var likadan men jag förklarade för henne gång efter gång att jag tyckte hennes kropp var jättesnygg. Du behöver inte känna dig pressad till att visa dig naken om du verkligen inte vill det första gångerna. Min flickvän började med att ha sex med linne och desto säkrare hon blev på sig och sin kropp så åkte linnet av och helt plötsligt började hon endast ha behå på sig. Man kan ta det stegvis och när hon tillslut kände att hon ville vara helt naken så tog hon behån av sig. 
  /Anonym

 • Tänk att det blir mindre pinsamt och jobbigt om du "bara gör det" för att då märker kanske inte den andra personen det och även om det känns jobbigt för digsjälv. Den första gången så kommer du förmodligen märka att det blir mindre jobbigt. För om personen i fråga faktiskt tycker om dig och är attraherad av dig så kommer den göra det även om du är naken. Det är min egna personliga erfarenhet. Just do it, det blir bättre med tiden. 
  /Tjej 19

 • Jag tycker att om man vågar vara naken och ha sex så är man riktig kär i den för då struntar man i hur man ser ut.
  /Anonym

 • Är man trygg med den personen och tycker om den personen, så ska inte det vara något man ens tänker på. Visst det kan vara lite nervöst att se varandra nakna för första gången, men man ska inte tycka det är jobbigt. 
  /tjej 19 år 

 • Du bara gör det.
  /Anonym

 • Ställ dig i spegeln naken o säg att du älskar din kropp.
  /Anonym
Till toppen av sidan