Någon annan som blir illa behandlad av sina kompisar?

Hej Jag har gått med samma vänner från sexårs till sjuan där jag går idag. I femman bytte alla vi till samma skola och alla hamnade i samma klass. Jag kan ibland känna mig väldigt ensam även om vi är ett kompisgäng på sex personer. De klagar på allt, hur jag klär mig, hur jag sminkar mig, hur jag beter mig mm. En av dem kan sitta och kolla äcklat på mig och säga ”fyfan vad fult du har klätt dig idag”, för att sedan skratta. Jag är trött på detta även om dem ibland säger att dem bara skojar, för jag blir liksom ändå sårad. Har någon vart med om samma sak?

/En ledsen tjej

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Hela min klass är så, förstår inte att dem kan tycka att det är kul för jag blir ledsen. Min bästa kompis som jag känt sedan dagis brukar ofta säga till mig är du helt dum i huvudet? och hon kallar mig för idiot hela tiden och tror att allt är en tävling mellan oss två som jag vill vinna, fast det inte är så. En av våra lärare har försökt få bort dumma kommentarer från min klass, men det går inget bra. I min klass så säger folk att man ser ut som åsnor och en massa dumma saker. Bry dig inte om dem. Du är inte ful bara för de dummar sig om det. Jag tror att folk gör så för att dem bara är osäkra med sig själva.
  /En till ledsen tjej i 8:an
 • Hela tiden, så trist. Jag orkar snart inte gå till skolan något mer för mina kompisar är så dumma. :( :/
  /Hejsan svejsan
 • Vilken oerhört jobbig situation du kämpar med :( Finns det någon annan i din närhet som du pratar med detta om? Till en början behöver du titta dig själv i spegeln, se dig själv och lita på att ingen har rätt att tala till dig på det sättet......det är du alldeles för bra för <3
  /anonym
 • Jag tycker det låter som att dina kompisar är avundsjuka på dig, jag hade en likande kompis när jag gick på högstadiet. Hon kommenterade mina bröst och sa exempelvis att jag aldrig kommer få någon kille med mina små bröst. Jag tog den skiten i 3 år, men tillslut satte jag ner foten och sa att jag inte tyckte om hur hon behandlade mig och sa att jag inte velat va vän med henne längre.
  Allt det som hon gjorde mot mig var pga osäkerhet på sitt eget utseende och en otrygg familj. Så dina vänner kanske gör det av samma anledning, osäkerhet. Men jag säger bara att du ska inte ta deras skit, du är perfekt som du är, du är hur fin som helst och det ska du veta, om någon annan säger något annat så gör dom bara det för att dölja sina egna osäkerheter. Du är perfekt precis som du är, kom ihåg det!
  /Tjej 18
Till toppen av sidan