Mamma tror att jag kan vara hetero igen, hjälp!

Jag kom ut till min mamma för ett tag sen, och hon är fortfarande inte så stöttande. Hon säger hela tiden att hon älskar mig för den jag är, men jag tycker inte hon är så säker på hela LGBTQ grejen.

Hon säger att det finns fortfarande "hopp" för mig, och liknande saker. Hon gillar asså inte att jag kan gilla tjejer. Jag försöker stå upp mot henne, men det går bara inte. Vad ska jag göra?

/J

Skriv ditt svar

Svar:

  • Jag tycker inte du ska göra något, stå upp för dig själv när hon fäller homofobiska kommentarer men ge henne också tid att förstå din sexualitet och hur du utforskar den. Lycka till!
    /13 bisexuell tjej
  • Hej! Först och främst vill jag säga att jag tycker du är modig som berättat för henne! Många äldre människor är uppvuxna i ett samhälle där det inte var lika okej att gilla någon av samma kön osv. Det är alltså en relativt ny grej för deras generation och som du själv kanske vet är det svårt att bara acceptera något som är nytt för en.

    Om du kollar utifrån din mammas perspektiv kan det vara så att hon inte alls funderat på att du gillar andra av samma kön, alltså blir detta något nytt och kanske lite läskigt för henne. Jag tror bara att hon behöver lite tid att inse att du gillar tjejer och att det faktiskt är helt okej. Din mamma älskar dig villkorslöst och kommer göra det oavsett vad. Det är inte konstigt att hon är skeptisk till en början eftersom detta forum är relativt nytt för henne!

    Fortsätt att stå på dig, och kanske prata med någon annan i närheten? Kanske någon vän till dig eller någon som känner din mamma, det kan bli en trygghet för dig och du kanske även kan finna någon som står där bredvid dig när det känns tufft. Hoppas att din mamma kommer på sig själv så fort som möjligt och att du kan gilla vem du vill utan att någon lägger sig i!
    /Lilla jag
Till toppen av sidan