Någon som har en septum piercing?

Hejsan, jag är en tjej på 14 år som länge har velat skaffa en septum piercing men inte sagt till någon. Jag är säker på att jag inte skulle få för mina föräldrar men vill ändå veta. Det är ju svårt för er att säga om jag skulle passa i det eller inte, så jag har några andra frågor till er med erfarenhet av piercings.

1. Ungefär hur mycket kan man förvänta sig att det kostar?

2. Ungefär hur ont gör det? Är det jämförbart?

3. Finns det åldersgräns?

4. Hur gjorde ni för att övertala era föräldrar?

Om ni har något annat att tillägga är det ok, eller om ni vet någon bra hemsida med information. :)

/Tjej 14

Svar:

 • Jag har bara piercat öronen (Och då var jag vuxen så jag behövde inte mina föräldrars godkännande), men jag kan ändå försöka svara på några av dina frågor. 

  1: Detta varierar från piercare till piercare, och även beroende på vilken typ av piercing det är. Mina hål i öronen kostade runt 400 kronor om jag minns rätt. 

  2: Det kommer att göra ont ett tag efter att du tagit piercingen, men det värsta går över snabbt. Se bara till att tvätta din piercing varje dag under läketiden (med oparfymerad tvål), och kontakta den som piercade dig om du får några besvär. 

  /Icke-binär person, 24 år

 • Du kan testa att skaffa fake-septum. Jättelätt att sätta i och oftast billigare. På så sätt kan du se om du passar i septum eller inte. Priset varierar från studio till studio. Oftast kostar det väl mellan 400 - 500 kr på ett ungefär. 

  Septum gör inte så ont, spänner mest i näsan. Jag har gjort i naveln, överläppen, näsvingarna, örsnibbarna, brosket i öronen och ena ögonbrynet. Örsnibbarna och brosket gjorde helt klart mer ont än septum. Sedan är det så individuellt med smärtkänslighet. Jag är inte så speciellt smärttålig, utan klarar av att tvinga mig igenom smärtan ändå. Något som är fördelaktigt med septum är att det inte är lika viktigt att rengöra som andra delar av kroppen. Jag behövde inte rengöra alls och det gick prima. Medans naveln och brosket i öronen kan vara svårläkta. 

  Jag behövde som tur är inte godkännande från mina föräldrar då jag redan var över 18 år första gången jag tog hål. Oftast är det väl 18-årsgräns utan föräldrarnas medgivande. Kan av denna anledningen inte ge dig bra tips på hur en övertygar sina föräldrar. 

  /Piercad och tatuerad tjej
Till toppen av sidan