Mina kompisar har redan sexiga kläder och smink

Jag är en tjej på 13 år som fortfarande lever som ett barn (eller jo, typ då) några av mina kompisar "leker" och klär sig äldre än vad de är. De till exempel sminkar sig mycket och är typ beroende av smink, har sexiga, urringade kläder och underkläder helt i spets, vissa har t.o.m string!? 

Men jag skulle vilja höra andras åsikt om detta, är jag "onormal" eller är de?

/Anonym

Svar:

 • Nej, det är du absolut inte!!!!!
  /Anonym
 • Ärligt talat så tycker jag att det känns som att man börjar växa upp tidigare och tidigare för varje generation som går så det blir ju mer och mer normalt. Grejen är ju att alla ska få klä sig och sminka sig precis som de vill, men jag kommer själv ihåg hur det var när alla mina kompisar började använda sexiga underkläder vilket jag i den åldern tyckte var jätte konstigt. 
  Min syrra är 13 nu och om hon hade spetsunderkläder, string och dränkte sig i smink så hade jag personligen tyckt att det är alldeles för tidigt och inte alls passande för åldern. Om man knappt har kommit in i puberteten så tycker jag att man borde hålla det till en viss gräns, det är inte så bråttom att växa upp, man kommer ha gott om tid att vara vuxen senare i livet.
  /Anonym
 • Det är inget som är konstigt med att du har din egna stil. Vissa av tjejerna i min förra klass var (och är) som dina kompisar. Jag klädde mig också lite som så, ett tag. Sedan hittade jag min egna stil, jag gillar nu stora tröjor och tar på mig vad som jag först ser liggandes ;) 
  Du behöver inte känna dig pressad eller "onormal" för att du inte klär eller sminkar dig som dina kompisar, styla dig som du vill. Personligen så tycker jag inte att varken du eller dina kompisar är "onormala".
  /Anonym
 • Ingen är onormal, men jag tror att deras sätt att bete sig beror på mycket osäkerhet kring killar/tjejer, ålder och sexualitet. Men även hur de blir bedömda. Jag tror att många tjejer som gör så tror att killar gillar det. Att de "får" killar lättare. Bara det att det oftast blir väldigt fel signal på det hela när de klär sig på det sättet som du beskriver. 
  Du ska absolut inte känna dig konstig eller så. Jag tycker bara det är bra att du inte klär dig eller gör på det sättet som du beskriver att dina kompisar gör. 
  /tjej 19 år 
 • Verkligen inte!! Dina vänner har helt enkelt bara blivit intresserade av att klä sig annorlunda och sminka sig. Vissa blir helt enkelt aldrig intresserade av det och det är ju absolut inget onormalt att inte vara intresserad av att sminka sig eller klä sig lite mer vuxet. Alla förändras i tonåren och alla gör det på olika sätt! Det är bara att acceptera :) Hoppas du inte tycker att du är onormal för det är du VERKLIGEN inte!
  /Anonym
 • Det är helt normalt för nutidens generationer att man håller på att försöka vara vuxen så snabbt och tidigt som möjligt. Du är 13, jag känner typ 9-åringar som går runt i smink, string, magtröjor etc. Tkr bara att det är löjligt. Visst kläder kan väll va sexigt, men man kan väll åtminstone vänta lite i åldern?
  Du är inte "onormal", men du är ju inte riktigt normen just nu. Men ta det lugnt. Du väljer själv hur du vill ha saker och ting. 
  /Anonym
 • Hej! Jag har samma problem med mina vänner. Jag försöker att inte tänka på det, men det kan vara svårt. Du är inte "onormal" men det är inte de heller. Förmodligen försöker de bara visa upp sig för andra. Om du vill kan du försöka prata med dem om fråga varför de gör som de gör, men annars kan du bara tänka att de är fåniga med deras string och urringningar, jag menar, vi är 13 år gamla!! 
  /Anonym
Till toppen av sidan