Jag är rädd att få mens första dagen i skolan, hjälp!

Vi börjar skolan i morgon och jag börjar en ny skola är rädd att jag ska få mens första dagen vad ska jag göra för att inte då mens och jag får inte äta sånt som kan hindra de vad ska jag göra??? är 13år

/Anonym

Svar

 • Hej! Förstår dig! Om du haft ont i magen eller nån form av mensvärk de tidigare dagarna så kanske mensen kommer snart. Men om du är orolig för att den ska komma i skolan så kan du fråga din mamma (om du har en) om du kan få med dig bindor till skolan. Du kanske har en pappa du kan fråga? Eller någon annan vårdnadshavare. Det kan ju vara bra att ha typ två bindor med i väskan för i fall. Det har jag även fast jag aldrig haft mens förr. Så fråga en förälder/vårdnadshavare om ni kan köpa bindor för ifall. Om du vill kan du ha tampong, om du tycker det känns bra. (Själv tycker jag det är bäst med bindor, särskilt i början).Mvh 
  /Katten

 • Har du fått mens en? Isåfall kan du räkna ut ungefär när du ska få mens, räkna såhär: tänk på föra gången du fick mens. Var det för två veckor sen? Då är det inte troligt att du får det igen snart eftersom att man brukar få mens en gång i månaden, ta det lungt menses brukar vara lite oregelbunden i början. Man brukar säga att ungefär 1-3 år efter man har fått flyttningar kommer mensen. Man brukar heller inte växa så mycket efter mensen. Om du inte har mens så ser jag det väldigt otroligt att du skulle få mens imon. Lycka till!
  /Anonym

 • Hej! Det finns inte så mycket att göra åt det. Om du får mens första dagen kan du ha med ett mensskydd i väskan. Om du har mensvärk är det svårare, om det hjälper kan du ta en värktablett som ska hindra mensvärk (om du får det) och om det inte hjälper finns det nog inget annat att göra än att acceptera mensen och gå till skolan nästa dag, tyvärr. 
  /Anonym

 • Om du får det så är det typ ingen risk att det hunnit läcka igenom. Men då kan du ta papper och typ rulla så det blir som en avlång sak (svårt att förklara) & lägga den i trosan. Men ha alltid med dig binda & trosor i din väska.
  /13 åring tjej

 •  Om du är orolig första dagen kanske du kan ha ett trosskydd, så att du slipper oroa dig? När jag är orolig brukar jag även ta mörka/svarta byxor. Då brukar jag känna mig lugnare.  

  Det framgår inte riktigt om du har fått din första mens. Många känner på sig att mensen är på väg. Jag brukar känna det i magen och få mer finnar. 

  Vill också säga att jag en gång blödde igenom i skolan. Jag kom in (för sent, dessutom) till en lektion med helt nerblodade (ljusa) byxor. Ingen sa någonting.  Det var inte så fruktansvärt som jag skulle ha tänkt mig. Misstag kan hända alla. Jag tycker att du ska försöka att inte oroa dig så mycket.
  /Tjej, 17

 • Man kan inte hindra mensen, om du inte tar P-piller eller liknande (tror jag)... Jag fick min mens när jag var 11, det var inte ett så stort problem för mig för det kom inte mycket blod första gången. Jag höll räkningen på ungefär 1 månad för att den inte skulle överraska mig som första gången! Men om du är jätteorolig, kan du fråga din mamma, eller storasyster (om du har en) om hjälp hur man lägger binda, IFALL något skulle hända och ha alltid med dig några bindor, tamponger till skolan för säkerhetens skull!!! Jag har oxå det även när jag inte har mens!! Men va inte orolig, det kommer gå bra!!!
  /Anonym

 • Det gör inget om du får mens i skolan. Det viktigaste är bara att du har med dig rätt grejer ifall att du skulle få mensen. Bindor, tamponger, menskopp om du har en och kanske ett par extra trissor ifall olyckan skulle vara framme. Sen finns det kanske en skolsköterska i skolan. Från skulle det vara så att du glömt något, kanske en binda så kan du alltid gå och fråga skolsköterskan om hjälp.
  /Anonym
Till toppen av sidan