Är det ok med minikjol och magtröja?

Hejsan! Jag vet att många har olika åsikter om detta beroende på många olika saker, och jag är bara nyfiken på att veta vad andra tycker.

Min fråga är: Vad tycker ni är "respektabel klädsel" i samhället? Jag själv tycker att alla ska få ha på sig vad man vill så länge det inte kränker någon annan. Jag tycker att tjejer och killar ska kunna visa hud utan att vara rädda för att bli våldtagna eller misshandlade.

Mina mamma tycker söndriga jeans är katastrof och tycker att vissa av mina kläder täcker alldeles för lite, trots att inga av mina kläder är extrema.

Vad tycker ni klädsel borde innebära för oss? Är det okej att gå i en kort kjol och magtröja eller ska man täcka sin kropp? Berätta gärna också varför ni tycker som ni gör!

/Tjej, 15 år.

Svar: 

 • Jag älskar att bära magtröjor, tajta kjolar och snygga jeans och vill gärna visa mina kurvor eftersom att jag tycker väldigt mycket om de delarna på min kropp. Min mamma gillar inte heller att jag har magtröjor. Hon säger att jag lika gärna kan gå till skolan i bh isåfall men jag brukar strunta i henne. Jag har på mig vad jag vill och vad jag tycker känns bra och okej för mig, jag har min egna gräns när det blir för mycket som syns då jag inte längre känner mig bekväm i min klädsel, men jag bryr mig inte om hur mycket andra människor vill visa upp. Jag tycker att det är upp till var och en själv. 
  //Tjej 15

 • Mina föräldrar tycker typ lika...men enligt mig ska man kunna gå naken utan ens vara orolig för att bli våldtagen...annars tycker jag att man får ha på sig det man känner sig bekväm i, så länger man inte kränker nån🙃❤️
  /Anonym

 • Egentligen så är ju det viktiga att du är bekväm i vad du har på dig. Ska ju inte spela någon roll för någon annan. Men din mamma tänker antagligen bara på din säkerhet, eftersom tyvärr finns det många idioter ute som tänker att om man är lättklädd så har de tillåtelse att göra vad de vill med dig. Det är hemskt att man ska behöva ha det i baktanke, men jag är nästan säker på att det är så din mamma tänker. Men som du säger, i ett rättvist och bra samhälle skulle man kunna klä sig i precis vad man vill utan att bli dömd eller attackerad. Om du är bekväm i kort kjol och magtröja, ska det inte vara något problem. 
  /Anonym

 • Ja det är helt okej, man ska va stolt över sin kropp och kunna visa upp den!
  /Anonym
Till toppen av sidan