Vad ska jag göra för att trivas i Sverige?

Jag är inte svensk och jag har varit i Sverige för två år sedan, mitt språk inte så mycket bra men jag klara mig. Jag har inte svensk kompisar och jag känner att alla svensk människor hatar flyktningar, jag vet inte vad jag måste göra för att trivas bra och fortsätta mitt liv. Kan ni hjälpa mig?

/Maya

Svar:

 • Jag tror du behöver ett intresse som du tycker är kul typ en sport eller liknande.
  /Anonym

 • Den som redan hade svarat har ett bra råd, en rolig hobby. 
  Men försök att inte oroa dig för mycket. Jag vet hur du känner. Jag är svensk, men har flyttat till ett annat land och försökt lära mig deras språk, så jag pratar inte heller perfekt. Men det bästa man kan göra är att alltid försöka prata och försöka vara trevlig. Det är jättejobbigt ibland för man kan inte säga allt som man vill och man känner sig lite utanför. Men det är bara att kämpa på! Efter ett tag kommer de andra att märka att du är snäll och trevlig, och då kommer de att låta dig vara mer som en i gruppen. Det blir alltid bättre :) 
  /Anonym

 • Försök att inte tänka för mycket på vad andra tycker och känner. Tänk istället på vad du själv vill. 
  /Anonym

 • Jag önskade bara att jag kunde umgås med dig, ingen ska någonsin få känna sig ensam. Jag lovar att det är fler som känner att ingen ska behöva vara ensam, du kommer finna kompisar.
  /Anonym
Till toppen av sidan