Hur kan jag som introvert kille hitta en partner?

Jag har varit singel i hela mitt liv och känner mig tom då alla mina närmsta vänner skaffat flickvän. Själv har jag problem med att konfrontera tjejer och jag vet inte hur jag ska ta mig tillväga eftersom jag inte sticker ut och oftast undviker sociala aktiviteter på grund av en inneboende skräck.

Jag har varit kär i tjejer många gånger men har inte vågat utrycka mina känslor då jag blev nekad den enda gången jag förklarade hur jag kände. Jag är nu 18 år och känner mig efter och ensam. Hur finner jag en partner på bästa sätt som en introvert kille? Vad kan jag göra för att finna någon som även älskar mig? 

/En introvert kille

Svar:

 • Hej. Tyvärr händer inget sällan utan någon ansträngning. Har du försökt hitta några hobbyer där du kan träffa tjejer. Vad sägs om online dating? Det är lättare att träffa nya människor på internet. Och med ålder kommer självförtroende. Det kräver mod att närma sig människor men det belönar dig i slutändan. Du kan göra det, jag tror på dig! Lycka till!
  /S
 • Antar att du får försöka satsa. Är i princip i samma sits men är då tjej och jag antar att det enda sättet att "lösa det" är att ta tag i det. Om du t.ex. är intresserad av någon får du väl försöka ta upp någon slags kontakt, även fast det är svårt. Dina vänner kanske kan hjälpa dig annars? Dem hade ju själva flickvänner och kanske kan ge dig lite tips eller något.
  /Elin
 • Jag är en väldigt extrovert person som personligen alltid dragits till introverta personer så jag kan bara berätta hur jag träffade min senaste partner. Tinder. Tro det eller ej så är det en bra början att ta sig ut lite i "det livet". Skapa en profil och ta det inte för seriöst så kan det vara ett enkelt första steg. Hoppas det går bra; och glöm inte att andas. Jag brukar räkna till tre och sen bara göra det; det krävs bara tre modiga sekunder, resten löser sig.
  /den blivande sexologen
 • Prova ta kontakt med tjejer på sociala medier. Det kan va lättare till en början, för har själv svårt att ta kontakt med killar dock. 
  / 18årig tjej /Anonym
Till toppen av sidan