Hur hanterar jag min svartsjuka?

Hej, jag har märkt att jag är fruktansvärt svartsjuk. Det är såhär. Min kille har tidigare sagt att jag inte är fin utan smink, att jag är för tjock, till och med att han skäms över mig när vi går tillsammans ute, förutom när jag är "iordning". Detta har sänkt mitt självförtroende. Och när han ser en annan tjej, så försöker han skapa kontakt och säger att hon är "jävligt snygg". Då kryper den där obehagliga känslan upp i kroppen. Det blir så illa att det känns som det svider i bröstet.... Kan någon snälla ge mig tips på hur jag ska behandla min svartsjuka då jag mår hemskt dåligt över den och känner stark ilska.

/Svartsjuk flickvän

Svar:

 • Helt ärligt. Din pojkvän låter inte som någon man vill umgås med, och det han gör mot dig är inte ok. Det han har sagt till dig är fruktansvärt. Det är inte ditt fel att du är svartsjuk, utan jag tror att det helt beror på vad han säger till dig. Om han inte tycker du är "bra nog" och ger andra tjejer komplimanger är det inte alls konstigt att du blir avundsjuk. Mitt råd är att göra slut med honom för din egen skull, för så han beter sig är inte okej. Så ska man inte behandla andra. Åtminstone prata med honom och fråga varför han gör så. Du har INGEN SKYLDIGHET att klä upp dig eller sminka dig för att din kille ska bli nöjd. Och tycker han det så är han inte värd dig! Ta hand om dig :)
  /Tjej 15
 • Hej! Jag tycker att du ska prata med din pojkvän och berätta hur du känner.
  /Anonym tjej
 • I din situation så är det inte alls konstigt att du är svartsjuk, men jag tycker inte det viktiga är att lära dig hantera det i ditt förhållande. Jag tycker definitivt du ska göra slut om han säger sånt till dig, ett sånt förhållande är inte bra för dig, ta dig ur det.
  /20
 • Dumpa honom. Han ska inte hålla på så om han faktiskt älskar dig. Man ska bara ge komplimanger till sin partner o få den att må bra, inte trycka ner en eller kolla på andra.
  /m
 • Hej! Jag kan verkligen förstå dej och sånt . Jag är med på samma situation som du, han har verkligen inte rätt att kalla dej för ful, tjock, eller att han skäms över att gå ut med dej för du är tjock. Fast du är fin, du är inte tjock. Det spelar ingen roll hur du ser ut med eller utan smisk! Jag själv tycker att du är fin med både och, även om jag inte har sett dej. Och även om du älskar han så otroligt mycket tycker jag att du ska göra slut pågrund av att han kränker dej!

  Så jag tycker en dag när du träffar han gå utan smink och säg till han: ”hur jag en ser ut kan du inte komma och skämmas av det! Du går bara ut på utseendet och inte personligheten för personligheten är den viktigaste”. Så kan du säga. För du är vacker precis som du är! O glöm inte det. 
  ❤️❤️❤️
  /tjej 13 år
 • Förlåt men din kille förtjänar inte dig, och för att vara helt ärlig så ifall han verkligen älskade dig skulle han vara ärlig ja, men inte rakt ut elak.
  /K
Till toppen av sidan