Har ni inte heller kyssts eller gått på fest?

Hejsan! Jag är känner mig så konstig ibland. Jag har aldrig gått på en fest, aldrig blivit kysst, aldrig haft ett seriöst förhållande m.m. Det känns som alla i min krets har partners, festar, dricker, hånglar och förlorar oskulden osv, förutom jag. Jag känner mig bara lite konstig och hoppas det blir annorlunda på gymnasiet.

Är det någon mer som kan relatera? När jag tänker på en femtonåring ser jag någon som är trotsig och festar, inte någon som jag. Jag längtar helt enkelt tills jag blir kär och kan gå på en fest, det hade varit väldigt kul och passande :P Hoppas någon som läser detta kunde relatera och att jag inte är ensam om denna "hopplösa" känslan. 

/Tjej 15

Svar:

 • Jag går inte på såna fester och jag känner också krav ibland. Men värken jag eller min kusin i samma ålder gör det. Det är många andra i samma ålder som inte heller gör det. Jag går i tvåan på gymnasiet och det finns både dem som går på fester men de finns också såna som undviker det. Och det är rätt så många.
  /Kille 16 år 

 • Hej! Jag har blivit kysst en gång, men har inte direkt gått på nån fest och jag är 19 år. Så du behöver inte känna dig stressad eller något att du inte har gjort nått av det än.
  /tjej 19 år 

 • Du är absolut inte ensam! I min lilla krets är det ingen som ens kysst någon vad jag vet medans de andra i klassen har pojkvänner och sex och går på fester och sånt. Jag vill ha en stor krets med vänner som jag kan ha kul med och gå på fester med. Jag längtar verkligen till gymnasiet då jag kanske kan få nya vänner.
  /tjej 15
 • Hej på dig! Jag kan relatera till känslan, jag har också velat gå på en sådan fest och liksom testa på men däremot har det aldrig hänt. Under de senaste 2-3 åren har jag känt och kommit fram till att man behöver inte gå på den där festen om man verkligen inte känner att man måste, för då fixar man det på ett eller annat sätt^^.  

  Vi alla är olika personer och utvecklas på olika sätt. Jag tror du lär hitta din egna lilla cirkel, där du kan ha kul. Men tvinga dig inte till något bara för alla andra gör det eller har någon! 

  Mitt jag idag längtar inte efter att gå på fest jag är nöjd över att ha riktigt kul med mina vänner istället. Och mitt singelliv kunde inte varit bättre än vad det är men jag erkänner jag saknar ibland någon vid min sida. Hoppas du hittar dina egna vägar:) 
  //19-årig tjej
Till toppen av sidan