Vi har en lärare som inte hjälper mig på lektionerna

Jag är en tjej på 17 år som går på gymnasiet, jag kan inte se färger, väldigt närsynt och ljuskänslig.

Vi har en lärare på min skola som aldrig vill hjälpa mig på lektionerna, var gång jag räcker upp handen och även om dem i klassen säger att jag räcker upp handen till han svara han jaha och går bara.

Jag tycker att det är tråkigt som funktionshindrad att man bara ska bli utstött. Så hur ska jag göra? Själv är jag väldigt blyg som person så är inte så glad att säga till i onödan.

/Tjej, 17 år

Svar

 • Hej! Lärare har ett ansvar att hjälpa eleverna, lära dem saker. Vad gör dem annars där? Hjälper han de andra eleverna? Isåfall är det orättvist. Börja med att prata med din vårdnadshavare-förälder-föräldrar. Du kanske kan prata med rektorn? /Humanintheworld

 • För att få någon form av hjälp när det kommer till såna här saker är att säga till sina föräldrar och om inte det fungerar så måste du berätta för andra, gärna hur många som helst. I värsta fall så kan du ta hjälp av till exempel BUP men det kommer nog inte att behövas.
  /Anonym

 • Prata med rektorn eller någon annan lärare du litar på. De kan hjälpa en mer än vad man tror.
  Lycka till!
  /tjej 16

 • Du kan inte säga till i onödan! Det är ju läraren som är elak. Det ska inte spela någon roll om man är funktionshindrad eller inte. Alla ska bli lika behandlade! Blir väldigt arg och ledsen över att läraren behandlar dig så! Men hoppas hen slutar. 
  Kram
  /Anonym

 • Hej! jag har det likadant med min syslöjdslärare. Jag är också blyg och vågar inte heller säga till själv. Jag har pratat med det mad mamma och hon tar tagit upp det med min mentor som pratat med läraren men det har tyvärr inte blivit bättre. Efter jullovet tänker jag gå över till träöslöjden där vi har en annan lärare. Vet inte vilket ämne du har den läraren i men om det är som för mig i slöjden kan du ju alltid byta från trä till sy eller tvärtom. Testa att ta upp det med dina föräldrar och be dom prata med läraren eller med din mentor. Förhoppningsvis blir det bättre då och inte som för mig. Lycka till!
  /Tjej, 14
Till toppen av sidan