Skulle ni vara ihop med någon som är asexuell?

Skulle ni vara ihop med någon som är asexuell?

Alla jag har träffat hittills har lämnat mig på grund av det. Förhållanden känns så omöjliga för mig...

/Anonym

Svar:

 • Hej! åh vad tråkigt att höra att alla har lämnat dig på grund av din asexualitet :( Jag tror att jag också är asexuell, och skulle nog vilja ha ett förhållande med någon som också är det helst, det skulle göra det hela mycket enklare...
  /Tjej 18

 • Japp, det skulle jag. Jag skulle dock inte kunna vara tillsammans med någon som är asexuell allt för länge för att jag själv är intresserad av sex.
  /Kille 16

 • Jag skulle såklart kunna det, men det skulle bli väldigt jobbigt. Jag som tjej tycker att sex är ganska viktigt i en relation. :) Men tro mig du är inte ensam om att vara det och det är fler som är bekymrade över det. Men det kan hända att du kanske inte är redo än. Det behöver inte vara asexualitet. Du kanske bara behöver lite tid. Så ge inte upp hoppet. Det finns alltid någon för dig. Lycka till. :)
  /Anonym

 • Asså det är ju olika från person till person. Jag vet inte om jag skulle vara ihop med en sådan person eller inte. Grejen är ju den att många tycker att sex är en viktig del för att visa kärleken till varandra och det är ju en skön grej för många... Om du fattar vad jag menar... Men sjukt sorgligt att de lämnat dig, egentligen betyder det bara att de bara ville ha sex... Jag menar om man bryr sig om en person, så ska ju det spela mindre roll och man ska kunna vänta osv. Det är en ganska svår fråga tkr jag och det kanske inte var ett så bra svar, men jag försökte i alla fall :) Ha en bra dag/kväll... 
  /tjej 18 år

 • Jag vet inte, kanske...
  /Anonym

 • Det är en svår situation. Jag är inte själv asexuell, men jag har en sjukdom som gör att jag inte kan ha sex särskillt ofta (detgör för ont). Och det är jättesvårt. Min pojkvän är kvar med mig ändå (har inte alltid haft dessa problemen), så jag antar att det finns de som stannar hos dig även fast du inte har lust. Dock tillfredsställer jag honom på andra sätt, men det vill man väl inte heller gärna göra om det är som för dig.
  Men jag tror att om kärleken verkligen är där, så funkar det även om det ibland är svårt.
  /Anonym

 • Tråkig att man blir lämnad pga man är asexuell är själv asexuell. Det dyker säker upp en unik en vacker dag ❤
  /Anonym

 • Hej! Så tråkigt att höra :/ Jag är också asexuell, men är tillsammans och bor ihop med en person sedan 1.5 år tillbaka som inte är det. Vårat största problem relaterat till min sexualitet var i början när jag dels inte helt hade förklarar och ingen av oss riktigt hade mina gränser klart för oss. Men genom kommunikation och en mycket tight relation till varandra går det hur bra som helst. Så det finns många fina människor som absolut kan avstå sex för att vara i en relation. 

  Viktigt att komma ihåg är att alla inte vet vad asexualitet är, och du kanske kommer bli avvisad som "inte redo" eller att du borde testa dig fram till vad du gillar. Men är du asexuell så är du, och då ska du verkligen inte gå längre än vad du är bekväm med för någon annans skull :)
  /Anonym

 • Hej! Är också på asexualitetsskalan. Tips om du vill prata med andra är Nätverket asexuell på facebook. En dejtingsida är acebook men det är kanske inte så många svenskar aktiva. Relationsanarkistiska kretsar kan vara ett alternativ.
  /Anonym

 • Om jag hade känslor för tjejen, jajamän. Har två händer som fungerar alldeles utmärkt!  Sex är inte hela världen.
  /Kille

 • Självklart! För några år sen när jag själv identifierade mig som asexuell ställde jag mig samma fråga, om jag nånsin skulle hitta En rätta som skulle vara allt det jag ville ha och som dessutom inte hade ett behov av sex. Men sen insåg jag att det inte var viktigt för mig att ha ett monogamt förhållande. Alls faktiskt. Jag hade mycket hellre ett öppet förhållande. Jag upptäckte relationsanarki (att man kan ha flera relationer utan att kategorisera dem som "ihop" eller "bara vänner", att varje relation ses som unik och ersätter inte varandra och regler/begränsningar sätts inte upp för att det "ska vara så" enligt normer för hur man har relationer, utan utvecklas som överenskommelser mellan alla inblandade). Och plötsligt behövde inte En ha Allt. Någon jag var kär i kunde ha sex med andra om hen ville. Självklart passar inte öppna förhållanden/ickemonogami/relationsanarki alla, men fler borde ta och lära sig lite om det och åtminstone se det som ett alternativ. Lycka till! <3
  /Anonym

 • Det finns absolut någon för dig! Lättast att försöka hitta ett nätverk av vänner som respekterar, förstår och kanske till och med har samma sexualitet som du! Kolla in "nätverket asexuell" samt "asexuella i sverige" grupperna på Facebook, bör även finnas liknande "söker vänner i [stad]"-grupper för hbtq+-personer :) Viktigt att du vet att det är inget fel med dig och du är inte ensam. 
  /Anonym
Till toppen av sidan