Mamma är homofob, hur ska jag komma ut?

Jag är lesbisk men min mamma är homofob. Jag vet inte om jag ska komma ut eller inte, för att jag har redan en flickvän och det är bara en tidsfråga tills min mamma kommer veta om henne ;-;

/Tjej 15 år

Svar:

 • Jag vet att det inte riktigt är samma sak men mina kompisar var också homofober. När jag skulle komma ut med att jag var ihop med en tjej så sa jag typ: Åh, den här kattvideon som (namn på flickvän) visade mig var så söt! Varav de frågade: Vem är hon? Och jag svarade nonchalant: Min flickvän. De blev lite förvånade men respekterade mig endå. Hoppas det går bra! 💕
  /Tjej 15
 • Kom ihåg att det är inget krav på att du ska komma ut, ta allting i din egen takt. Det är ju din ensak, i grund och botten!
  /Yesbox
 • Behöver du komma ut? Valet är ditt och du ska inte ens behöva komma ut egentligen. Varför antar alla att man är straight? Förhoppningsvis kommer din mamma att vara mer accepterande än vad du tror, kanske kan du säga det bara i förbifarten "Mamma bara så du vet har jag en flickvän".
  Om du är rädd för hennes reaktion kan du ju skriva en lapp eller ett sms. Ofta är folk mer förstående än vad man tror, det vet jag av egna erfarenheter. Vad kul att du har flickvän, hoppas att ni får det bra tillsammans! Kram!
  /Kille 14 år
 • Din mamma kommer att förstå! Tro mig, hon kommer att acceptera det. Ett tips är att skriva en lapp, då behöver du inte säga det ansikte mot ansikte. Jag tycker att det är ditt val om du vill komma ut eller inte, men eftersom att detta verkar oroa dig tycker jag att du ska berätta. Det kommer att kännas lättare när hon vet och du inte behöver oroa dig. Våga!
  /Tjej 15
Till toppen av sidan