Hur ska jag komma ut för min pappa?

Hej,

jag är en tjej på 14 år och jag är nästan helt säker på att jag är bisexuell. Jag har pratat med mina bästa vänner om att jag gillar tjejer också och de tog det rätt så bra. Förutom att de har börjat driva med mig om det nu.

Mitt problem är att jag känner ofta att jag bara vill säga det till mina föräldrar men varje gång jag tar upp ämnet säger min pappa typ, "Jag förstår mig inte på sånna människor dem är juu inte friska i huvet eller något" vilket alltid får mig att hålla tyst om det. Jag tror min mamma skulle ta det bättre men hon pratar om allt med hennes kille och han driver redan med mig om en massa olika saker som mamma o jag pratat om privat.

Men mitt problem mest just nu är att komma ut för min pappa som hatar typ allt som inte är "normalt" för honom.

/Tjej, 14 år

Svar:

 

 • Jag har samma problem med min egen pappa och jag har inga planer alls på att berätta för honom. Jag vet inte om han har något emot regnbågsfolk (älskar förresten det uttrycket) men det känns som han inte skulle ta det lika bra som min mamma. Du behöver absolut inte komma ut eller berätta om du inte känner sig bekväm :)
 • Du ska bara tänka att det är inget fel med det och jag kan också ha känt att man är rädd att prata med sina föräldrar om sånt speciellt pappan för det känns som den ska ta det hårdast och om det skulle vara så att det blev problem med det när du berättar ska du bara låta dem ta sin tid att acceptera för du gör inget fel.

 • Du bör prata med din mamma om att inte prata om det ni pratat om, för det hon gör är inte okej som din mamma. Du behöver ju inte berätta det, du kan ju alltid vänta några år. Annars får du bara säga det och skita i att din pappa är korkad. 
  /tjej 19 år 

 •  Löjlig far du har! All form av läggning är "normal". Tycker du att tjejer är minst lika intressanta som killar så har du RÄTT ATT TYCKA SÅ! 
   

  Det är ju ändå trots allt du som bestämmer vad du vill och inte. Att pappa tycker något annat kan du bara skita fullständigt i!
  /Anonym

Till toppen av sidan