Hur ska jag berätta för min kompis att jag är gay?

Hej

Jag har en frågar det är så att jag har inte berätta för min bästa kompis att jag är gay och gillar killar hur ska jag göra för att berätta det för han? Snäll hjälp mej jag skulle vilja ha råd.

/Kille

Svar:

 • Jag tror att det lättaste är att bara säga det, inget krångel. Du måste ju säga det någon gg känner jag. Om han är en bra vän så accepterar han det, vissa kan ju bli rädda att personen som är gay ska bli intresserad av en, men jag hoppas och tror att din kompis kommer att förstå och acceptera, du är ju fortfarande samma person. :)
  /Anonym

 • Är han en äkta vän borde han inte ha problem med det över huvud taget, om han nu skulle ha problem med det är det upp till dig att fundera på om det verkligen är såna personer du vill ha runt omkring dig i ditt liv.

  Jag tycker verkligen att du bara borde berätta bara rakt upp och ner hur det ligger till. Skulle han noja så är det ju bara att förklara att du fortfarande är du och att du hoppas att inget förändras mellan er. Kan förstå att det är svårt att komma ut till en början men stå på dig och de som inte uppskattar dig för den du är, är såna som bara är avundsjuka för att du är ärlig och är dig själv! Go for IT du är grym :) 
  /Anonym

 • Om du tycker det är viktigt att han vet det så tycker jag att du bara ska säga det rakt ut nån gång. Typ "förresten så är jag gay". För vem man gillar, tjej/kille/annat, ska inte spela någon roll. Det är varje persons ensak, och du är ju fortfarande du även fast du gillar killar. 

  Däremot borde det kanske inte vara någonting som man måste berätta. Jag menar, berättar folk att de är hetro? Nej, oftast inte. Jag tycker inte du ska behöva känna att du måste komma ut ur garderoben eller liknande. Men vill du berätta för din kompis så gör det på ett enkelt sätt. För tycker du att det är en stor grej att du är gay? Om inte,  få din kompis att förstå det. :)
  /Anonym
Till toppen av sidan