Hur berättar jag för pappa om bisexualiteten?

Tja! En kille på 13 år som har ett litet problem. Jag är bisexuell och det verkar som om jag typ ska börja försöka dejta min crush som just nu är en kille. Jag tror att farsan skulle bli arg eller tycka att jag var konstig och pinsam. Han verkar tycka att det är okej när andra är homosexuella men med mig så vill han att jag ska ha ett heterosexuellt förhållande.

Folk i skolan vet att jag är bisexuell och de tog det väldigt bra. Men hur ska jag kunna berätta för mina föräldrar och släkten? Tips idéer tack!

/Kille 13 år

Svar:

 • Hur vet du att din pappa känner så? Men de e väl bara att säga det. Jag ser inte direkt någon annan lösning. 
  /Tjej 18 år

 • Har tyvärr inga tips, men jag är säker på att dina föräldrar kommer tycka det är okej! Jag är hetro, men mamma säger regelbundet att det spelar ingen roll vem jag är tsm med, spelar ingen roll om det är en kille eller tjej, så länge jag är lycklig. Tror det är samma för dina föräldrar :)
  /Anonym

 • Jag är en tjej på 14 och jag kom ut som bi för min mamma för någon vecka sedan, har kanske inte några tips på vad du kan göra men saker jag gjorde som jag ångrar lite. För det första fick jag panik. Jag blev rädd och det blev stressigt och inte alls som jag tänkt mig. Försök att prata med din pappa/släkt när alla är lugna och ni inte stressar någonstans. Säg det inte rakt ut. Jag fick tunghäfta och det blev mer ett "Mamma... JagärBISEXUELL!!" Varpå en stel tystnad följde. Inte direkt lyckat. Tänk på att vara lugn och säga allt du vill få sagt så det inte blir som för mig. :)
  /Anonym

 • Det är sjukt läskigt att komma ut, även om jag visste att mina föräldrar inte skulle ha något problem med det så var det jobbigt. Jag smög typ in det i ett samtal, hade tänkt på det ett tag och sen sa jag "jag är asexuell...". Sen att jag gillar flera kön har jag bara gett hintar om, så är rätt säker på att de förstått att jag inte endast gillar killar.
  /Anonym
Till toppen av sidan