Är jag bi fast jag inte vill ha sex med tjejer?

Hej, jag har alltid varit typ killtokig, asså från typ dagis till 5an var jag nog inte singel mer än typ en vecka och jag går alltid och typ drömmer om att bli ihop med någon och så vidare...

Men när jag var på ett kollo i somras så träffade jag en tjej, och jag tror att jag är kär i henne...jag ville alltid vara nära henne och blev otroligt svartsjuk när hon prata med nån annan än mig osv. Jag trodde jag varit kär innan men har aldrig känt så här starkt för någon innan.

Men grejen är att jag försöker tänka hur de skulle vara att ha sex med en tjej, men tanken känns bara äcklig typ (bara så jag tänker att jag skulle känna, är inte homofob direkt!)

Så min fråga är, kan man va bi fast man nog aldrig vill ha sex med samma kön?? tacksam för svar...

/tjej på 14 år

Svar:

 • Absolut!! Man behöver inte ha sex med någon om man inte vill det, kärlek enligt mig handlar inte om sex (det kan vara najs men behöver absolut inte vara en del av ett förhållande). Kärlek handlar om man känner sig säker med personen och om man blir glad av att tänka på hen. Det finns ju de som inte heller vill ha sex (asexuell) och det är inget fel med det. Gör det som känns bäst för dig! Go girl!!!
  /Anonym

 • Jag är också en bisexuell tjej, och jag håller med dig lite. Jag är just nu tillsammans med en tjej, men just tanken på att ha sex med tjejer känns lite overklig för mig och har alltid gjort det. Kanske för att sex alltid har påverkat oss i samhället som något mellan en man och en kvinna. 

  Att vara bisexuell är inte att vara 50% attraherad av killar och 50% av tjejer, utan du kan känna precis vad som helst och identifiera dig som vad du vill. Jag identifierar mig till exempel som bi men är mest intresserad av tjejer. När jag kom ut som bi hade jag aldrig varit kär i en tjej, utan visste mer att jag KUNDE bli det i framtiden.
  /Anonym

 • Det du beskriver låter för mig som att du är biromantisk men inte nödvändigtvis bisexuell. Biromantisk är en romantisk identitet som innebär att att du har förmågan att bli kär i mer än ett kön men inte nödvändigtvis vilja ha sex. Om du är som jag som vill ha ett namn på vad jag är så skulle jag rekommendera detta. Men du kan lika gärna säga bi. Den enda som behöver vara nöjd med din identitet är du.
  /Anonym
Till toppen av sidan