Jag känner mig misslyckad, vad ska jag göra?

Hej.

Jag är en tjej på 13 år som känner mig misslyckad. Jag umgås med kompisar ibland men det känns inte alls som att de gillar mig egentligen. Jag menar till & med dom jag umgås med och tycker om uppfattar jag som att de egentligen inte gillar mig.

De säger massa gulliga saker till varandra & beter sig lite annorlunda mot mig. Jag får inte ens en chans att visa att jag kan vara en bra kompis. Vad ska jag göra ?

/Olivia

Skriv ditt svar

Svar:

 • Jag var likadan när jag var runt den åldern. Det kändes ibland som att jag var en bördan och att inga av mina kompisar brydde sig om mig, egentligen. Att tvinga fram något är aldrig bra, men försök att visa intresse för vad de pratar om utan att tänka för mycket på vad som händer.

  Om det blir värre kan du alltid försöka berätta för dina kompisar men jag förstår om det är jobbigt. Annars är det en bra idé att gå till kuratorn eller skriva in till Bris. Då kan du få hjälp för att vänner är viktigt och hur du ser dig själv på grund av dem är också viktigt. Hoppas allt blir bra!
  / tjej
 • Om jag ska vara helt ärlig tror jag inte att de tycker annorlunda om dig. Jag vet precis hur det känns att tro att ens kompisar beter sig annorlunda och konstigt mot en själv, men av efarenhet vet jag att ju förr du släpper den tanken desto bättre. För de ser säkert massa bra saker du gör. Se inte dig själv som annorluna än någon annan och sträva inte efter att vara en perfekt kompis, för tro mig, det är jobbigt.
  /Tjej, 15
 • Hej Olivia! Jag förstår precis vad du menar då jag själv känner samma sak med vissa av mina vänner. Mitt tips är att försöka tänka att om dom inte gillar dig så är dom inte värda din uppmärksamhet.
  /Tjej, 13 år
Till toppen av sidan