Jag förlorade mina vänner när jag blev sjuk!

Jag blev sjuk i anorexia när jag var 13, nu ska jag snart fylla 19 och blev frisk från anorexia för några månader sedan. Jag förlorade alla mina vänner när jag blev sjuk, och har nu varit helt ensam länge. Tycker det är tråkigt när folk gör memes av att inte ha några vänner, när dom ändå har någon. Jag har ingen. Någon annan som är ensam och hur hanterar ni det?

/Tjej 18år

Skriv ditt svar

Svar:

  • Hej! Jag tycker så synd om dig. Vad tråkigt att dina vänner lämnade dig när du blev sjuk i anorexia, dom borde ha stannat hos dig och stöttat dig istället. Vad skönt att du ändå har blivit frisk från anorexian. Jag befinner mig i samma situation när det kommer till kompisar. Jag har själv inga kompisar och det påverkar mig väldigt mycket.

    Så jag vet precis hur det känns att vara ensam och känna sig osynlig. Jag tycker verkligen att du ska börja prata med någon om att du inte har några kompisar så att du kan få hjälp med det. Ett tips kan vara att kanske gå till ungdomsmottagningen? Själv går jag på BUP och får hjälp där. Jag vet att det kan kännas jättejobbigt att börja prata om sånt som är jobbigt för en, men försök att tänka positivt och se det som en möjlighet för dig att kunna må bättre, för alla förtjänar att få må bra!

    Du frågade också hur man hanterar sin ensamhet. Det jag gör är ju att gå till BUP och prata med en psykolog där. Samtidigt försöker jag göra sånt som jag tycker om, exempelvis att spela och lyssna på musik är något jag tycker om väldigt mycket, så det gör jag ofta. Hoppas att min text var till någon hjälp, och kom ihåg att du inte är ensam om dethär, även fast det kan kännas så. Kram!
    /Kille 16år
Till toppen av sidan