Jag får inte börja med smink!

Jag är tolv (snart tretton) och mina vänner har börjat med smink och det vill jag gärna också (jag blir inte pressad eller något).

Så jag frågade min mamma när jag fick börja med det och hon sa när jag har gått klart gymnasiet, GYMNASIET. Då är jag ju redan 18!

Vågar liksom inte prata med henne om det efterssom hon lätt blir sur och kränkt. Hjälp! Hur ska jag övertyga henne utan att hon flippar ur?
/:(

Skriv ditt svar

Svar:

  • Hade samma problem fast med pappa. Jag hade aldrig smink på mig, men nu när han inte är kvar så får jag ha det, men jag gör det aldrig. Enligt mig så är det ganska skönt att inte ha smink. Man behöver liksom inte bry sig om hur man ser ut när man går ut utan smink på sig. Fast för min del så är det trevligt att ha på sig smink på speciella tillfällen eller när man vill känna sig lite fin, då man får många komplimanger med bara lite maskara på sig. Att kriga med ens förälder är aldrig roligt, så kanske så kan du fråga om du får börja lite smått med typ nåt på läpparna eller maskara eller eyeliner. Nåt litet bara. Om hon tillomed flippar över det så ksk det är bara att sminka sig i hemlighet. Ha typ en maskara eller nåt i skåpet i skolan och ta på det då. Kom till skolan lite tidigt för att ha tid att ta på dig det lilla, och se till att du har borttagningsmedel eller whipes i väskan, så du kan ta av det innan din mamma ser det. Men mitt bästa tips är nog att försöka litet eller bara vänta tills du blir typ 15. Mycket smink kan också ge dig finnar och det vill man ju inte ha direkt. Så du kan antingen vänta, fråga om du får ha på dig lite, eller köra mission impossible med sminkandet. Säger bara att det är fett läskigt när man har smyg sminkat sig och kommer hem och märker att man har glömt att ta av sig det innan.
    /Börjar Gymnasiet, AKA 16 åring
Till toppen av sidan