Jag vill sluta vara rasist, hjälp!

Hej, jag har ett stort problem med att jag anser mig själv som rasist och mina kompisar har slutat vara med mig alltmer. Jag har insett att jag borde ändra på vad jag tycker om andra och har även förstått att det jag tycker om andra är fel.  Jag mår dåligt över att folk slänger blickar och skrattar åt mig. Så det jag undrar är att hur skulle jag kunna sluta vara rasist?

/Kille 15 år

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Hej! Jag tycker att du nog borde prata med någon om det här. Kanske med en kurator, dina föräldrar eller bara med någon som du känner förtroende för.
  /Kille 16år
 • Att prata med en kurator skulle absolut kunna vara ett sätt för dig att få hjälp med detta problem. Det du tänker och känner kring detta beror förmodligen på något som du kanske inte tänker på medvetet, men det är sjukt bra av dig att inse själv att du behöver ändra på ditt sätt att tänka. Tankarna är ett väldigt starkt verktyg för hur vi känner och tänker, ett tips till dig är att tänka att alla är vi människor och vi alla gör mänskliga fel och det är helt okej.

  Under våra utseenden ser vi alla likadana ut, och vi alla är lika mycket värda. Acceptans och förlåtese är det jag hade fokuserat på om jag var du, acceptera att det är såhär du tänker just nu för det är inte förs än vi accepterar hur vi är och tänker innan vi kan göra en förändring. Du precis som jag är en människa och vi gör fel ibland, att inse sina fel är det viktiga och det verkar du ha gjort eftersom att du vill göra en förändring.

  Så slutligen är det jag menar med allt detta är att försöka ändra ditt sätt att tänka, bestäm vilka ord du använder och försök att tänka på alla som människor och inte dela upp människor i grupper med oss och dom, vi är alla likadana i grunden ändå.
  /Tjej 18
 • Det finns konton som tar upp rasism på Instagram. Där kan du kanske lära dig vilja beteenden som inte är okej och försöka leva dig in i hur det är att vara en poc. Nu vet jag inte varför du ser dig själv som rasist men jag hoppas att det här hjälper. Man kan ju också träffa kurator på tex en ungdomsmottagning (som flera tidigare nämnt). 
  /Anonym
Till toppen av sidan