Hur vågar jag prata med andra och lyckas få kompisar?

Jag känner mig väldigt ensam och det påverkar mig jättemycket. Jag har inga kompisar och vet inte vad jag ska göra för att lyckas få någon kompis. Att jag inte har någon kompis beror mest på att jag är en väldigt blyg och tyst person. Det är väldigt svårt för mig att prata med folk.

Finns det någon som befinner sig i samma situation? Och har någon några tips på vad jag ska göra för att våga prata med människor och lyckas få en kompis?

/Kille 16år

Skriv ditt svar

Svar:

  • Hej! Jag förstår vad du menar. Jag befinner mig i en liknande situation. Jag vill ha en eller två nära godhjärtade snälla kompisar, men de flesta i min skola är taskiga elaka ungdomar så har aldrig velat bli vän med dem.
    /Tjej 15 år
  • Jag förstår att det känns jobbigt då jag själv varit i en sådan situation. Eftersom att jag kände mig ensam så visste jag att det fans en annan person i klassen som också var väldigt blyg. Då bestämde jag mig för att säga hej till personen och sedan så fortsatte jag att prata med personen och det slutade med att vi blev vänner.
    / Tjej
  • Jag känner mig som dig också men grejen är att du behöver hitta personer som du känner dig trygg med, kanske folk som har samma intressen som dig eller så kan du skaffa vänner i internet
    /15 år tjej
Till toppen av sidan