Hur lär jag känna andra hbtq+?

Hej,

Jag är öppet bisexuell, men känner inga andra som är del av hbtq+. Jag vill väldigt gärna gå på pridefestivalen i min stad, men jag vill inte gå själv. Det känns konstigt att be mina kompisar att gå med mig eftersom alla (vad jag vet) är hetero.

Jag är rädd att om jag inte har någon att gå med kommer jag inte våga gå. Vad ska jag göra?
 : /

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Hej! Tyvärr så här jag inga tips eftersom jag har samma problem och jag vill ha kompisar i hbtq+ men ingen verkar ha samma vägar som mig :( Sorry att jag inte kunde hjälpa.
  mvh
  /tjej
 • Är i samma sits bortsett ifrån att jag inte har kommit ut än. Hade de första tankarna om att jag var bisexuell för 3 år sedan. Förra året missade jag Pride men kände då att det kanske hade varit ett bra tillfälle att komma ut på. Ska försöka vara med på det i år. Jag vet inte vad man kan göra för att komma i kontakt med andra hbtq-personer men om du gärna vill gå med någon på Pride tycker jag att du ska fråga några av dina kompisar. Säg att du gärna skulle vilja att de följer med och att man inte behöver identifiera sig med hbtq för att gå med. För dem kan det vara ett kul sätt att umgås. Hoppas det går bra och lycka till!
  /Tjej, 18 år
 • Hej! Jag tycker att du ska fråga dina kompisar om de vill hänga med på pridefestivalen. Jag är också öppet bisexuell och när jag gick i en prideparad första gången tog jag med mina heterosexuella kompisar. Det är inte alls konstigt. Jättemånga av de som går i pridetåg är hetero och gör det för att de vill hylla mångfald.

  I samband med att jag gick i prideparaden träffade jag andra personer som som tillhörde hbtq-världen. Ett tips är också att söka på nätet om det finns något hbtq-häng i din stad. Våga gå dit, även om du går själv. De som är där kommer bara bli glada över att du vågade dig dit och då får du träffa andra hbtq-personer (nästan alla jag träffat är alltid trevliga, så oroa dig inte :-)).
  /18-årig tjej
Till toppen av sidan