Hur kommer jag över mina känslor för bästisen?

Hej!

Måste ha hjälp från alla!! Jag är stört kär i min bästavän. Jag har varit kär i honom i näsan ett år nu. Jag vågar verkligen inte förklara mina känslor för han. Han har dessutom fått en tjej nu vilket jag inte blev jätteglad för. Jag vill fortfarande vara hans vän mer än allt men behöver massa tips på hur jag kan komma över mina kärleks känslor för han och samtidigt vara hans vän. Tar åt mig av alla tips! Kram kram

/14 årig tjej

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Hej! Jag har två tips
  1. Prata. Försök att prata med vänner, familj eller skolkuratorn. Du kommer att få bättre komtroll över dina känslor samtidigt som du kan prata ut och få fler tips.
  2. Undvik honom. Detta är svårt eftersom att han är din kompis, men undvik honom om det går, för det kommer att hjälpa dig att komma över honom. Tänk också på att du inte kommer att vara kär i honnom resten av ditt liv, och acceptera att ett förhållande mellan er inte skulle fungera när han har flickvän och allt. Och lycka till!
  /14 årig tjej
 • Försök att hålla distans från honom under ett tag och tänka på lite andra saker. Och tänk mycket av hans nakdelar, det du inte gillar om honom så kanske du kommer över honom.
  /Z
 • Jag var kär i min vän innan, men har kommit över det nu. Mitt tips är att börja prata och hänga med andra kompisar lite mer ett tag. Du behöver såklart inte sluta prata med honom helt, men spendera lite tid ifrån honom.
  /kille 16
 • Jag vet hur det känns att ha olycklig kärlek, och jag har ett tips till dig som jag har lärt mig från UMO: tänk på denna killen som om han vore en kändis. Tänk på andra killar som du möjligtvis kan hinta. 👍👍
  /Skådis / 14 år
Till toppen av sidan