Hur hittar jag vänner som också är intresserade av programmering?

Hej! Jag har bra betyg, bra familj & älskar programmering och data. Men problemet är, jag har inga vänner. Jag går nu i sjuan och har haft en som velat lära känna mig, men som nu blockerat mig. Jag har också blivit mobbad. Men jag undrar, har ni några tips på hur jag kan få nya vänner? Jag har några gamla vänner, men nu vi har helt skilda intressen. Tidigare har jag bara haft tjejvänner, så jag klickar nog bäst med tjejer. Men mitt intresse är så ovanligt, jag har inte träffat nån som är intresserad av det och ligger på min nivå, hur ska jag göra?

/Kille, 14

Skriv ditt svar

Svar: 

 • Hej! Jag har två tips till dig:

  1. Öppna upp.
  Du har förmodligen hört detta många gånger, men testa att prata med andra! Jag vet inte hur social du är som person, men det är verkligen värt att testa prata med nya människor. Du vet inte hur de är innan du lärt känna dem! >

  2. Vänner online.
  Detta är ett tips jag verkligen rekommenderar. Att skaffa vänner online är lättare än att lära känna någon irl. Det är dessutom lättare att hitta någon med samma intresse, speciellt när det finns så många appar där man kan chatta med nya människor. Annars kan du alltid börja på någon form av programmeringsklubb, där kan du hitta andra med samma intresse!
  /Lycka till!
Till toppen av sidan