Hur blir vi av med en jobbig kompis?

Tjena!
Vi är ett killgäng på sju killar där en av oss är väldigt jobbig. Han tar på oss och säger elak saker om oss. Han gör allt så att vi ska se dåliga ut. Han tar mycket uppmärksamhet genom att störa oss. Så vi har börjat tröttna på honom. Jag undrar hur vi skulle kunna få bort honom på ett snällt sätt? Vi har blivit tvingade att stöta ut honom för att han är galet jobbig och störande.
/AK

Skriv ditt svar

Svar:

 • Tycker du ska va ärlig mot honom! Förklara hur han får dig att må och säg som du känner. Att pga det så vill du inte längre ha kontakt med honom. Han kommer troligen reagera negativt men det betyder då att han egentligen bryr sig om dig. Det kan också va så att han vill ha uppmärksamhet.
  Han gör massa för att synas och höras. Ta han ensam och fråga honom hur han mår. Ibland räcker det med en sån enkel sak för att en person ska känna sig omtyckt och ändra ett beteende. Jag rekommenderar att ni pratar ensam så ingen känner sig utstött eller påhoppad. Att fråga en person skadar aldrig.
  /Anonym
 • Förstår dig lite, men tycker ändå att det är dumt att stöta bort honom. Jag har varit väldigt jobbig med mina kompisar och då stötte dem bort mig(på ett diskret sätt, slutade bjuda mig på kalas, fråga inte mig om jag ville ha ett tuggummi när alla andra fick eller om jag ville följa med och fika), jag var bara jobbig för att jag inte mådde något bra psykiskt och för att jag kände mig ensam. Det hade känt lättare för mig om dem bara var snälla tillbaka. Nu var inte jag direkt elak utan lite mer knäpp , men ändå stött inte bort han, det kan ju vara så att han inte mår så bra egentligen.
  /En tjej med otur:)
 • Det bästa samt snällaste sättet att få bort honom är att du och han tar ett privat samtal där du förklarar exakt hur du känner. Ge även honom en chans att förklara sig själv då hans beteende kan bero på någonting som upprör honom. Efter erat samtal kan du bryta kontakten med honom om det är så du vill. Du ska inte känna dig tvungen att umgås med någon du inte vill!
  /17 år
Till toppen av sidan