Hur bli säker på sin könsidentitet?

Hej, jag har funderat på om jag är icke-binär i några år då och då. Jag blir inte sårad om någon kallar mig "hon" (jag identifierar mig just nu som kvinna och föddes med livmoder o fitta) och är helt okej med att bli kallad "han" och "hen", men alla kallar mig hon.

Jag har längre grubblat på det här och har flera gånger nöjt mig med att jag identifierar mig som kvinna personligen p.g.a. min fitta och annat medfött, för att jag känner att kön bara är en social konstruktion. Problemet egentligen kanske bara är att jag hatar att bli satt i ett fack/förväntningar pga att jag är en kvinna och att folk hela tiden antar att jag är det. Jag "känner" mig inte som en kvinna eller något alls, jag är mig själv helt enkelt.

Jag berättade för min pojkvän som är cis och straight att jag funderade på för längesen att jag kanske var icke-binär och då sa han att han skulle nog göra slut pga att han helt enkelt är straight och är intresserad av cis-kvinnor vilket en får acceptera för det är ju hans sexualitet osv. Men jag är rädd för att jag kanske undermedvetet trycker ner att jag är icke-binär bara för att jag inte vill förlora han, vi har varit tillsammans i 4,5 år och jag är väldigt fäst vid honom. Jag känner att om jag är icke-binär skulle jag fortfatande vara ok med att kallas hon, men även helt ok med att kallas hen (och han). Är det någon som har tips på hur jag kan försöka tänka igenom allt det här?
/Icke-binär?

Skriv ditt svar

Svar:

  • Hej! Jag tycker att du ska prata med någon. Till exempel någon på en ungdomsmottagning. Då kan du säkert få hjälp med att ta reda på om du är ickebinär eller inte. Lycka till!
    /Tjej, 
  • Hejsan, du ska veta att du är inte ensam det finns så många ungdomar som inte är säkra på sig själva. Det är du som bestämmer hur du vill indentifiera dig. Och vilken sexuell läggning du har! Du är fin som du är
    /Tjej
Till toppen av sidan