Hur berättar jag om mensen för pappa?

Jag är en tjej som inte fått min mens än, mamma så att jag nog kommer få den snart för att det var typ nu i 13-14 år åldern hon fick sin första mens. Hon sa till mig att den nu kan komma när som helst. Min mamma ska åka utomlands om en vecka och då ska jag vara hos pappa. Mamma skickade ett meddelande till pappa att han måste köpa bindor så jag har bindor när mensen kommer! Jag skäms ihjäl över det men jag vet att det var rätt så nödvändigt så jag inte behöver gå utan att ha bindor när min första mens kommer om jag är hemma hos pappa då. Men om min mens kommer när jag är hemma hos pappa så behöver jag verkligen tips på hur jag ska säga det till honom! Skulle bli väldigt tacksam för svar!
/Tjej, 13 och ett halvt


Skriv ditt svar

Svar

  • Du ska inte behöva skämmas. Han och du vet att (nästan) alla kvinnor (tror inte att en transsexuell kan ha mens) kommer, har, haft mens. För att du ska bli till så har han behöver han veta när din mamma har mens för annars befruktas inte ägget. Så skäms inte och bara berätta.
    /introverta.me
  • Mitt tips är att skicka ett sms till honom eller skriva en lapp om du tycker det är jobbigt att säga det face to face.
  • Asså om jag varit modig, tjej, och snart haft mens så hade jag försökt att skoja fram det på något sätt, tillräckligt för att inte göra mensen mer pinsam än ”skämtet” men tillräckligt seriöst för att få fram sin poängen. Jag vet att detta tips suger men jag tänker ge de ändå, HELT GRATIS dessutom, nej men lycka till kompis!
    /Grabb

Till toppen av sidan