Hon sprider falska rykten om min läggning, vad ska jag göra?

Min (föredetta!!!) bästa kompis har spridit falska rykten om mig att jag kollar på andra tjejer (på ett snuskigt sätt) för att folk ska äcklas av mig.

När vi gick i samma klass märkte jag verkligen att hon inte ville att någon skulle hänga med mig hon skyndade sig iväg med de andra tjejerna så inte jag skulle komma efter dom. Hon ville verkligen mig det värsta.

Ryktet har nu eskalerats och i princip alla på min skola tror nu att jag är lesbisk/bi, vilket jag inte är och mår så dåligt över det eftersom jag inte är det folk tror att jag är!?

Mina nära vänner vet ju att det inte är sant, men alla andra på skolan tror ju... Jag är straight, hur ska jag göra för att förklara det för folk? Snälla hjälp mig!
/ Emma 14 år

Skriv ditt svar

Svar

  • Hej Emma, jag förstår att det måste vara irriterande att folk tror så om dig, och änu mer irriterande att det var din vän som spred ryktet. Men grejen är att du behlver inte bevisa något för någon. Du vet att du e straight och dinna vänner vet det, och det är väl ändå det som spelar roll. Folk kommer att glömma bort detta väldigt snart, och om det fortsätter så försöker folk bara att retas.
    /Dylan
Till toppen av sidan