Min flickvän har ätstörning, vad ska jag göra?

Hej, min flickvän har ätstörning och jag vet inte vad jag ska göra. Ibland när vi skriver med varandra säger hon att hon ska bli smal och skaffa muskler. Jag oroar mig för henne och vet inte vad jag ska göra har ni några tips?

/Anonym

Svar

 • Stötta henne.
  /Anonym

 • Jag är i precis samma sits, flickvännen har ätstörning och vägrar gå till umo, man försöker ju vara supportive och allt sånt, men efter över ett år så tar det på en själv också.
  /Anonym
 • Visa henne att du finns där för henne alltid och berätta (ofta och tydligt!) att du gillar/älskar henne precis som hon är! Jag har själv gått i ätstörningstankar och även om det bästa självklart är att acceptansen kommer inifrån så hjälper det otroligt mycket att andra berättar för en att man är tillräcklig precis som man är. Hoppas hon blir bättre snart för er bådas skull!
  /Anonym

 • Hej har själv haft en ätstörning, din flickvän mår inte bra och behöver hjälp förstår att detta e svårt men prata me någon vuxen! Hon kan få allvarliga skador, tillexempel inte kunna få barn om det går så långt. När jag hade min ätstörning ville jag egentligen bara att folk skulle se att jag mådde skit o hjälpa mig. Snälla, prata me nån som kan hjälpa henne. Det e viktig, hon mår inte alls bra!❤️❤️❤️
  /Anonym

 • Hej, du är i en väldigt svår situation, samma med din tjej. Jag har haft ätstörningar och det är inte alls kul. Jag tyckte det var jobbigt att prata om det så sökte inte hjälp. Men tillslut såg en tjej det på mig och jag fick någon att prata med. Det hjälpte så otroligt mycket! Så var där för henne, stötta henne och försök att prata om det. Det kanske kommer kännas lite jobbigt i början men för eller senare kommer hon att öppna upp sig. Lycka till!
  /Anonym
Till toppen av sidan