Jag har svårt för redskapsgymnastiken i skolan

Hej! 

Om man ska hålla allt enkelt så har jag svårt för redskapsgymnastiken i skolan. Mitt fall är inte att jag inte kan och måste öva en massa. Jag har ställts framför en "låsning". Jag har kunnat allt förut, men nu vet jag inte vad som har hänt. Det säger stopp och det är obehagligt, jag vill inte ens försöka.

Min lärare är väldigt förstående och vill verkligen hjälpa mig. Men det är svårt för både honom och mig. För några dagar sedan peppade han mig lite grann och jag bestämde mig för att faktiskt prova hopp. Men just när jag och min grupp (på 3 pers.) gick dit så kom typ 5 personer till. Och då ville jag absolut inte. Jag vet vad som händer. Jag står där och vågar inte och hindrar alla bakom mig att hoppa. Ska jag göra det så vill jag göra det med en liten grupp.

Jag hatar idrott och vill ibland inte vara med. Allt på grund av redskapsmomentet. Jag har aldrig någonsin fått underkänt förut. Så jag mår inte så bra över det.

Alla säger "sluta tänka och bara gör det". Jag funkar inte så. Jag kan inte stänga av min hjärna. Det går inte.

Finns det något sätt man kan tänka sig ur situationen? Eller kan man göra på något annat  sätt? Jag är öppen för tips och idéer!

/Tjej på 13 år

Svar:

  • Hej! Jag känner igen mig i det du beskriver. För mig handlade det också om gymnastik. Jag fick låsningar och trodde att allt jag gjorde, varenda rörelse, var fel, och att alla andra skulle stå och döma mig och se hur patetisk jag var. Det var inte alls roligt. Men jag gick på lektionerna, och bet ihop. Det är inte lätt, och det suger, men för mig gick det. Jag har nog inga andra tips än att försöka bita ihop. Och kanske också förstå att man inte är perfekt; att man är mänsklig. Och att andra inte står och granskar och dömer dig i detalj. Hoppas att det blir bra <3
    /Anonym

  • Ta det bara lungt känn inge stress för att du ska klara av det ,för det är då men inte klarar det och jag tror att det är många tjejer i din ålder som inte gillar redakapsgymnastiken.Själv älskar men inte den särskilt mycket.Tips är ju att prata med idrottläraren och säg att du vill att det bara ska vara du och exvis 2 personer som du litar på i klassen.Och redskapsgymnastik är bara en del av hela idrottsbetyget du har ju chans att visa upp det du verkligen kan på andra saker kanske.Träna på hoppen i lung och ro och ta övningen steg för steg ta det lungt och tänk att du klarar den så ska det nog gå bra.
    /Anonym

  • Om du känner att du kan göra det för en liten grupp så kan du fråga din lärare om du kan få göra det med t.ex 3 personer. Annars kan du fråga om du kan få göra dessa moment ensam med din lärare. Hoppas det löser sig. Kramar till dig.
    // Tjej 18 år 
Till toppen av sidan