Jag har ångest och blir kallad hora

Hej, jag har väldigt mycket ångest inför skolan på kvällarna. Jag har blivit en väldigt negativ person sen nått år tillbaka, och det beror på att min pappa dog för ca tre år sen. Och det tar välldigt hårt på mig i skolan, hur kan man bli mer positiv? 

Och tycker du det räknas som mobbing om man kallar en CP, hora, ingen vill ha dig osv, det får jag höra varje dag av min "killkompis" eller jag vet inte om jag kan kalla han ens kompis. Det har pågått i ca 1-2 månader typ :(

/Anonym

Svar

 • Mitt svar kanske är väldigt tråkigt, men jag tycker att du ska prata med din så kallade kompis. Förklara för honom att du inte tycker att det är roligt. Om han inte slutar efter det, så tycker jag inte att du borde umgås med honom mer. För i sådana fall är han ju ingen bra person. Jag hoppas att han förstår hur du känner och börjar bete sig bättre! Lycka till. 
  /Anonym

 • Jag beklagar sorgen om din pappa:( Att den där killen kallar dig sådana ord är absolut inte acceptabelt. Det är kränkning och personligen tycker jag att du ska prata med honom och om han inte lyssnar, då är han ingen bra "killkompis". Lycka till :)
  /Anonym

 • Det verkar som att du har det jobbigt. Har du någon att prata med om hur du känner? Du ska inte behöva ha ångest inför skolan på kvällarna.
  Sådant som din "killkompis" säger är absolut inte okej. Kan du säga till din honom att du tar illa upp av det han säger, och att det inte är okej?
  Jag tycker att du ska gå till kuratorn på din skola eller till en ungdomsmottagning. Jag vet att det kan vara väldigt jobbigt att prata, men det är värt det. Du förtjänar att må bättre <3
  /Anonym

 • Hej! 
  Beklagar verkligen sorgen om din pappa. Förstår att det är tufft & tar hårt för dig att ha förlorat din pappa. Jag tycker att du ska vara den person du är, för du ska inte behöva tänka att du är en "negativ person" (med för lite positiviatet eller hur man nu stavar/säger det.) Var dig själv! För det är ledsamt att förlora sin pappa och bli kallad en massa elaka saker av sin killkompis. Det finns ingen person som alltid är positiv hela tiden. Det är absolut inte okej att bli kallad en massa såna elaka ord som CP, hora och "ingen vill ha dig" osv. Jag tycker att om du inte vill säga till han eller på nåt vis prata med han om hur du känner, så tycker jag att du ska prata med en lärare, mamma eller nån annan kompis som i så fall kanske kan prata med honom.
  Lycka till! & Ha det bra!!
  /Anonym
Till toppen av sidan