Panik - lämna sidan!
Fråga

Jag vet inte om jag vill vara ihop?

Fråga

Jag är ihop med en kille som jag varit ihop med tidigare. Jag älskade honom verkligen, men det visade sig att han bara hade låtsats gilla mig. Jag gav honom flera chanser men det slutade alltid med att han gjorde slut.

Efter ett tag gav jag honom en chans till. Han hade förändrats helt, och visade respekt mot mig och att han älskar mig. Så nu är vi ihop igen och allt är jättebra och han gör mig lycklig. Men det finns ett problem. Det är nästan som att jag har blivit helt kall inombords.

Vissa dagar vill jag bara glömma honom, att han ska försvinna och att inget någonsin skulle ha hänt mellan oss. Men det går inte för vi går i samma skola.

Jag älskar honom fortfarande. Men ibland känns det som att jag inte räcker till.

Svar

Det är inte alltid lätt att veta vad som är rätt eller fel. Det kan ofta vara precis som du beskriver, ibland känner du dig jättekär och ibland känner du inte så mycket. Ta det lugnt och försök känn efter när du känner dig osäker.

För att komma fram till vad du vill och känner kan du ställa olika frågor till dig själv. Det kanske hjälper dig att tänka. Här får du exempel på frågor:

  1. Vad är det som är jättebra mellan oss?
  2. Varför vill jag bara glömma honom vissa dagar?
  3. Skulle jag vara tillsammans med honom om han inte gick i min skola?
  4. Vad skulle bli bättre om jag gjorde slut?
  5. Vad är det jag älskar hos honom?

Du skriver att det känns som om inte du räcker till. Är det kanske så att det är han som inte räcker till och att du inte riktigt får det du behöver och vill ha?

Det kan vara jättebra att prata om dina tankar med någon. Det kan göra att du blir mer säker på dig själv och dina val. Om du vill kan du gå till en ungdomsmottagning. Där är de bra på att prata om sånt här.

Med vänliga hälsningar
Anette Gesang-Gottowt, kurator och psykoterapeut

 

Till toppen av sidan