Panik - lämna sidan!
Frågor & svar

Varför får jag orgasm av munsex men inte av samlag?

Fråga

Jag kan inte få orgasm under samlag. Det går om jag blir slickad men inte när vi har samlag. Jag tycker samlag är skönt och jag blir upphetsad, men jag får inte orgasm.

Det är som att jag inte har någon känsel inuti för jag känner inte när han kommer i mig heller. Vad är felet och vad jag ska göra?

Svar

Oroa dig inte, det är inget fel på dig. De flesta får lättast orgasm när klitoris ollon stimuleras. Klitoris ollon sitter där de inre blygdläpparna möts och är den del av klitoris som syns. Stimuleringen kan till exempel vara genom munsex eller smeksex, precis som du beskriver.

Klitoris och området runt klitoris ollon är det känsligaste området i underlivet. Inne i slidan har man inte lika mycket känsel och känner därför inte alltid när en utlösning kommer. Det är naturligt.

Du kan pröva att stimulera klitoris med fingrarna samtidigt som du har samlag, om du vill få orgasm då. Du kan också ta hjälp av en sexleksak eller be den du har samlag med att stimulera klitoris under samlaget.

Tänk på att det finns många olika sätt att njuta på och ha sex och man måste inte få orgasm samtidigt. Fortsätt göra sånt du njuter av och pröva gärna olika sätt att onanera på för att komma fram till vad som funkar för dig. Inget sätt att få orgasm på är mer rätt eller bättre än något annat.

Med vänliga hälsningar
Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Mer på UMO

Artikel

Hur blir sex skönt?

Sex ska vara härligt och skönt för dig och för den eller dem du har sex med. Prova er fram för att upptäcka hur ni kan göra det skönt för varandra.

UMO-podden

Jag får inte orgasm när vi har sex

09. "Försöker jag komma jättemycket blir jag jättespänd och då låser det sig."

Till toppen av sidan