Fråga

Varför får jag orgasm av munsex men inte av samlag?

Fråga

Jag kan inte få orgasm under samlag. Det går om jag blir slickad men inte när vi har samlag. Det är skönt att ha det, och jag blir upphetsad men jag får inte orgasm.

Det är som att jag inte har någon känsel inuti för jag känner inte när han kommer i mig heller. Vet inte vad som är fel eller vad jag ska göra.

Svar

Oroa dig inte, det är inget fel på dig. De flesta tjejer får lättast orgasm genom stimulering av klitoris ollon, som är klitoris synliga del. Stimuleringen kan till exempel vara genom munsex eller smeksex, precis som du har beskrivit.

Klitoris och området runt klitoris ollon är det känsligaste området i underlivet. Inne i slidan har du inte lika mycket känsel, och känner därför inte alltid när en utlösnig kommer. Det är naturligt.

För att få orgasm under tiden du har samlag kan du prova att samtidigt stimulera klitoris med fingrarna eller ta hjälp av en sexleksak. Ett annat förslag är att be den du har samlag med att stimulera klitoris.

Tänk på att det finns många olika sätt att njuta på och ha sex och man måste inte få orgasm samtidigt. Fortsätt göra sånt du njuter av och prova gärna olika sätt att onanera på för att komma fram till vad som funkar för dig. Inget sätt att få orgasm på är mer rätt eller bättre än något annat.

Med vänliga hälsningar

Annelie Nordner, sjuksköterska och psykoterapeut

Till toppen av sidan